Kurşunlu çileği zirveye oynuyor
Bursa'da 8 yıl öncesine kadar tarım sektörünün bitme noktasına geldiği Kurşunlu mahallesinde üretilen organik çileklerden elde edilen gelir yüzleri güldürüyor
DİĞER ÇİLEKLERDEN ÇOK FARKLI
Aroması ve kokusuyla Kurşunlu çileğinin diğer çileklerden farklı olduğunu belirten Satılmış, daha önceden açık sistem çilek üretimi yaptıklarını, kapalı sisteme geçince hasat dönemini 3 ay daha öteleyerek, üretimi artırdıklarını söyledi. Bu sene mevsim normallerinin üzerinde geçmesinden dolayı çilek rekoltesinde biraz düşüş olduğunun altını çizen Satılmış, "Bu seneki rekolte beklentimiz, önceki yıllara göre az olmasına rağmen, fiyatların yüksek olması bizi mutlu etti. Ortalama dönümünden 5 ton alıyorduk. Bu sene mevsim şartlarından dolayı dönümünden 3,5 ton aldık. 5 bin dekar alandan 150 bin ton civarında çilek üretimi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, 'Kurşunlu mahallemiz artık çilek üretim bölgesi oldu. Bizler de elimizden geldiği kadar kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. İlerleyen yıllarda Kurşunlu mahallesine çilek üretiminde organik üretim sertifikasını da alacağız" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversiteliye barınma desteği
- 2 Şehit Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da yaşatılacak
- 3 Bir gün değil her gün koruyoruz
- 4 Hem ‘tarihi’ hem ‘hayati’ dönüşüm
- 5 BURSASU, satışta zirveye yürüyor
- 6 Üniversitelilere her alanda tam destek
- 7 Bursa kent mobilyalarıyla güzelleşiyor
- 8 Metroda okuyan kazanıyor
- 9 Minik yüreklerin büyük sevgisi
- 10 İznik Gölü’ne hayat verecek bir proje daha