'İskender kebap' BTSO korumasında
İskender kebabının 3. kuşak sahibi Yavuz İskenderoğlu'nun mağduriyetini bildiren dilekçe BTSO'yu harekete geçirdi. Marka haklarının korunması için BTSO tarafından ticaret ve esnaf odalarına uyarıda bulunuldu
LEZZETİN ASIRLIK ÖYKÜSÜ
Tüm dünyaya yayılan lezzetin temelleri 148 yıl önce Osmangazi'de Mehmet oğlu İskender Efendi'nin Kayhan'daki 20 metrekarelik dükkanında atıldı. O günlerde kuzu bir bütün olarak ve yere paralel biçimde pişiriliyordu. Ancak İskender Efendi kuzu etinin farklı bölümlerinin kendine has lezzetlerinin müşterilerine eşit oranda dağılmasını sağlamak için çözüm aramaya başladı. Bu düşünceden yola çıkarak, et pişirme ustası bir aileden gelen İskender Efendi, bulduğu yeni bir yöntemle bir ürün elde etti. Kuzu etini sinir ve kemiklerinden ayırıp, dikey çubuğa kat kat yerleştirir ve tasarladığı dik bir ocağın önünde döndürerek odun kömürüyle pişirdi. O zamanlarda "İskender Efendinin Dönen Kebabı" olan, bugünkü adı ile "Döner Kebap" olarak Türk ve dünya mutfak kültürüne eşsiz bir damak keyfi katarak asırlar boyunca Türkiye'nin adı ile anılmaya başladı.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversiteliye barınma desteği
- 2 Şehit Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da yaşatılacak
- 3 Bir gün değil her gün koruyoruz
- 4 Hem ‘tarihi’ hem ‘hayati’ dönüşüm
- 5 BURSASU, satışta zirveye yürüyor
- 6 Üniversitelilere her alanda tam destek
- 7 Bursa kent mobilyalarıyla güzelleşiyor
- 8 Metroda okuyan kazanıyor
- 9 Minik yüreklerin büyük sevgisi
- 10 İznik Gölü’ne hayat verecek bir proje daha