Pazar 13.09.2015

Köylerde salça zamanı

Bursa'nın köylerinde kışlık yiyeceklerini şimdiden hazırlayan kadınlar tatlı bir telaş içinde. Hazır salçaların kullanılmadığı Mudanya'nın Kaymakoba köyünde kadınlar imece usulüyle salça yapıyor. Bahçelerindeki dev kazanlarda domatesleri kaynatarak salça yapan kadınlar hallerinden memnun. Köy sakinleri, salçalarını el birliği ile tamamen organik olarak yapıyor. Kilolarca domates ve kırmızı biberden salça yapan kadınlar, "Yıllardar kendi salçamızı kendimiz yapıyoruz. Hiçbir katkı maddesi koymadığımız salçalarımız sağlıklı. 125 kilo domatesten 50 kilo salça elde ediyoruz" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.