Pazar 20.09.2015

Sofraların gözdesi Kemalpaşa tatlısı

Anavatanı Mustafakemalpaşa ilçesi olan "Mustafakemalpaşa peynir tatlısı" verdiği damak tadı ve hazırlanmasındaki kolaylığının yanı sıra bulundurduğu vitamin zenginliği açısından da her mevsim aranılan damak tadı olma özelliğine sahip. 1950'li yıllarda başlayan tatlı üretimi ilçe sınırlarında taze, diğer illerde ise uzun süre dayanması için çifte kavrulmuş olarak satışa sunuluyor. Bu farklı lezzetin hazırlanışını, 50 yıllık tatlı ustası Halil Ataç anlattı: "Öncelikle geniş bir tencereye 1 lt su ile 1 kilo şekeri kabarcıklar çıkana kadar kaynatmak gerekiyor. Kabarcıklar çıkmaya başladığı zaman tatlılar kaynayan şerbetin içine konularak karıştırılıyor, daha sonra kapağı yarım kapatarak 10 dakika kaynamaya bırakılıyor. Daha sonra tencere ateşten alınarak geniş ve yayvan bir kap üzerine şerbetiyle beraber dökülüyor, düzenli bir şekilde diziliyor. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine dondurma, kaymak veya çikolata konularak servis yapılıyor" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.