Giriş Tarihi: 25.10.2015

İnegöl'ün köftesi kadar ay çekirdeği de revaçta

İnegöl'de 14 bin dekar alanda yılda ortalama 4 bin 500 ton çerezlik ay çekirdeği üretiliyor. "İnegöl alası" adıyla tescillenen ay çekirdeği, tanınmış kuruyemiş firmaları tarafından tercih ediliyor. Ürünün bölgeye özgü olmasından dolayı İnegöl Belediyesi'nin girişimleri 2013'te sonuç verdi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Çeşit Tescil Komitesi, "İnegöl alası"nı tescilledi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin önemli bir tarımsal potansiyele sahip olduğunu belirterek "İlçemizde ay çekirdeğinde son yıllarda ciddi bir potansiyel oluştu. İnegöl ve Yenişehir ovalarında ay çekirdeğiyle alakalı ciddi bir altyapı var. Şehrin kuzeyinde yer alan Şehitler, Karalar, Çavuş, Halhalca, Boğazköy, Hamzabey, Şipali gibi mahallelerimizde ağırlıklı olarak ay çekirdeği üretimi yapılıyor" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.