Orhaneli kadını ekmeğini 'taştan' çıkarıyor
TAMAMEN DOĞAL VE ORGANİK
Köy ekmeginin yapılısını anlatan maharetli köy kadınları, "Eksi maya ile bir gün önceden yogrulan hamur bir gece bekledikten sonra fırına verilecek biçimde sekillendirilir. Gün baslayınca fırın yakılarak kızması saglanır ve ısı düzeyi belli bir oranda olması gerekir. Hiç bir teknoloji ve elektronik yardım almadan gerekli dereceyi dogal yöntemlerle yakalamak için belli sırlarımız var bu sırlar nineden toruna, anneden kıza devam eder gider. Fırının sıcaklıgını test etmek ve paylasmak için hazırladıgımız yöremize özel pideler fırına verilir ve kısa sürede piser. Ardından ekmekleri fırına veriyoruz. Ekmegin büyüklügüne göre bir yada bir buçuk saat gibi fırında kalan ekmeklerimiz çıkarıldıktan sonra dinlenmek üzere bir gün süreyle dinlenmeye alınır. Bizim ekmeklerimiz tamamen dogal ve organiktir."dedi. Orhaneli'de her salı kurulan Tarihi Beyce Pazarın da organik sebze ve meyvelerin yanı sıra bu lezzetli ekmekler bulmak mümkün.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversiteliye barınma desteği
- 2 Şehit Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da yaşatılacak
- 3 Bir gün değil her gün koruyoruz
- 4 Hem ‘tarihi’ hem ‘hayati’ dönüşüm
- 5 BURSASU, satışta zirveye yürüyor
- 6 Üniversitelilere her alanda tam destek
- 7 Bursa kent mobilyalarıyla güzelleşiyor
- 8 Metroda okuyan kazanıyor
- 9 Minik yüreklerin büyük sevgisi
- 10 İznik Gölü’ne hayat verecek bir proje daha