Pazar 25.06.2017
Son Güncelleme: Pazar 25.06.2017
350 yıllık değirmeni restore etti
Bursa'da 350 yıllık tarihi bir değirmende öğüttüğü buğdaylardan doğal ve sağlıklı ekmek üreten fırıncının ekmekleri kapış kapış satılıyor. Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Söğütalan mahallesindeki yaklaşık 350 yıllık tarihi bir değirmeni restore eden 47 yaşındaki Halil Ayar, değirmende buğday öğüterek elde ettiği unlardan, köy usulü taş fırında ekmek yapıyor. Farklı un çeşitleriyle yapılan ekmekler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Restore ettiği değirmende geleneksel helal sertifikalı buğdayları öğüttüğünü belirten Halil Ayar, "Köyümüzün simgelerinden biri olan ve yaklaşık 350 yıllık tarihi değirmeni restore ettik. Burada öğüttüğümüz doğal buğdaylardan un elde ediyoruz. Bu unları köy usulü taş fırında pişiriyoruz. Son derece doğal sağlıklı lezzetli. Böylece vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile ekmeklerini tüketebiliyor" dedi.