Naşi armudundan meyve küpü yaptılar
Bursalı mühendis kız kardeşler bahçelerinde yetişen naşi armutlarından katkısız ve lokum görünümünde ‘meyve küpleri’ yaptı. Gürevin kardeşlerin patentini aldığı ürüne büyük ilgi var
SATIŞA SUNDULAR
İnternet üzerinden fosfor, magnezyum, kalsiyum, potasyum, folik asit, K ve C vitamini yönünden zengin naşi armudu küplerinin satışını yapan Gürevin kardeşler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Osmangazi ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'ndeki meyve bahçesinde konuşan Betül Gürevin, mezuniyetinin ardından uzun süre ulusal ve uluslararası ilaç şirketlerinde çalıştığını söyledi. Gürevin, kendisinin ikizleri, ablasının da bir erkek bebeği olduğunu, onların katı gıdaya geçtiği dönemde şeker ve tuz ilavesiz gıda arayıp bulamadıklarını belirterek, "İhtiyacımızdan yola çıktık. Ailemizde hipertansif hasta çok fazla. Onların da tuz ilavesiz ürün tüketmeleri gerekiyor. Dolayısıyla kendimiz ürün geliştirmeye çabaladık ve 2 farklı formül oluşturduk. Hem ailemizde yaşanan sıkıntılar hem de Türkiye'deki ilaç sektöründeki veriler, bize yol gösterici oldu" diye konuştu.
FARKLI MEYVELERLE DENEYECEKLER
Lokumları tadanlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını anlatan Gürevin, "Bu ürünün direkt tüketiciyle buluşması için internet üzerinden satıyoruz. Tüketici, kaliteli ürüne ulaşmak istiyor. Gelen talebi yetiştirmeye çalışıyoruz. İstanbul'da sağlıklı, toprak ve yaprak analizi yapılmış, mineralce zengin ürünlere ihtiyaç var" diye konuştu. Gürevin, ürünün farklı meyvelerle de elde edilebileceğini, bunun üzerine çalıştıklarını söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversiteliye barınma desteği
- 2 Şehit Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da yaşatılacak
- 3 Bir gün değil her gün koruyoruz
- 4 Hem ‘tarihi’ hem ‘hayati’ dönüşüm
- 5 BURSASU, satışta zirveye yürüyor
- 6 Üniversitelilere her alanda tam destek
- 7 Bursa kent mobilyalarıyla güzelleşiyor
- 8 Metroda okuyan kazanıyor
- 9 Minik yüreklerin büyük sevgisi
- 10 İznik Gölü’ne hayat verecek bir proje daha