Uludağ Üniversitesi organik tavuk ve yumurta üretecek
ULUDAĞ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Avrupa Birliği'nin desteklediği bir projeyle organik yumurta ve organik piliç eti üretimine başlıyor. Türkiye, İsveç, İtalya, Danimarka, Hollanda, Polonya ve Belçika'nın da ortak olduğu organik tavukçuluk projesine, "Avrupa Uluslararası Organik Gıda ve Tarım Sistemleri Araştırmaları Koordinasyonu-CORE ORGANIC COFUND" bir milyon 205 bin Euro destek verecek. Projeyle, Türkiye için en uygun organik tavuk genotipleri de belirlenecek. Projenin Türkiye ayağını, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın İpek ve Araştırma Görevlisi Arda Sözcü yürütecek. Prof. Dr. İpek, "Avrupa Birliği projesinin ülkemizde bu konuda yürütülecek ilk proje olacak. Proje kapsamında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ne 100 Bin Euro değerinde altyapı yatırımı yapılacak.Uludağ Üniversitesi'nin 25 yıldır konvansiyonel üretim yapılmamış organik üretime uygun arazileri üzerinde, farklı dönemlerde olmak üzere Bin'i yumurtalık Bin'i de etçi toplamda 2 bin tavuk ile organik üretim üç ay sonra başlayacak. Organik yumurta ve piliç eti, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin mağazalarında satışa sunulacak" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversiteliye barınma desteği
- 2 Şehit Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da yaşatılacak
- 3 Bir gün değil her gün koruyoruz
- 4 Hem ‘tarihi’ hem ‘hayati’ dönüşüm
- 5 BURSASU, satışta zirveye yürüyor
- 6 Üniversitelilere her alanda tam destek
- 7 Bursa kent mobilyalarıyla güzelleşiyor
- 8 Metroda okuyan kazanıyor
- 9 Minik yüreklerin büyük sevgisi
- 10 İznik Gölü’ne hayat verecek bir proje daha