Pazar 12.08.2018
Son Güncelleme: Pazar 12.08.2018

Karacabey’de salça sezonu başladı

Türkıye'nin domates deposu olarak kabul edilen Karacabey'de, yeni sezon salçalık domates hasadı devam ediyor. Vatandaşlar ise ilçede rağbet gören, mutfakların vazgeçilmezi olan salça ve konserve yapımına başladı. Karacabey'de mevsiminde alınan domatesler ile kış ayları için yemeklerinde kullanmak ve kahvaltılık olarak da tüketmek için domates salçası yapma telaşı erken başladı. Fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen vatandaşlar eski gelenekleri devam ettirmeyi sürdürüyor. Ev yapımı olarak bilinen domates salçası organik olması nedeniyle Karacabey'de mutfakların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor. Salça sezonunun açılması ile birlikte vatandaşlar Türkiye'nin salçalık domates üretiminin yüzde 45'inin yapıldığı Karacabey Ovası'nda salçalık domatesleri üreticilerden alıyor. Alınan domatesler temizlenip kesildikten sonra makineden geçirilip odun ateşinde uzun süre kaynatılarak salça haline getiriliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.