Bafra Pidesi Tarifi: MasterChef Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
TV8 ekranlarının takip edilen yarışma programı MasterChef 2020 son bölümde Mehmet, Danilo, Somer şefler tarafından Bafra Pidesi yapılması istendi. Bu yemeği yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusuyla araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte Bafra Pidesi Tarifi…
2020 MasterChef Türkiye son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından ana kadro yarışmacılarından Bafra Pidesi yapmaları istendi. Bafra Pidesi nasıl yapılır merak edenler, Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde soruyla araştırma yapmaya devam ediyor. Peki, Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte Bafra Pidesi Tarifi ile ilgili tüm detaylar…
BAFRA PİDESİ TARİFİ: BAFRA PİDESİ NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
MALZEMELER
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un(300 gram)
- 1 su bardağı su(200 mililitre)
- 1 silme çay kaşığı instant maya(4 gram)
- 1 silme çay kaşığı tuz(5 gram)
İç Harcı İçin:
- 300 gramaz yağlı dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
BAFRA PİDESİ NASIL YAPILIR?
- Hamur için un, su ve mayayı birleşene kadar karıştırıp tezgahın üzerinde ya da derin bir kapta 5 dakika yoğurun.
- Tuzu da ekleyip hamur pürüzsüz ve yumuşak bir hal alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru hafifçe unladığınız bir kaba alın ve hamuru da unlayıp üzerini örtün. Hamuru mayalanmması için 1- 1.5 saat kadar dinlendirin.
- Hamur mayalanırken bir tavada kıymayı, tuz ekleyerek kavurun. Kıyma suyunu çekip kahverengi bir hala alınca ocaktan alın.
- Kavrulan kıymaya karabiber ve ufak küpler halinde doğradığınız soğanı ekleyip soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın, havasını bastırarak çıkartın, dört eşit parçaya bölün.
- Dıştan içe doğru katlayıp yuvarlayın ve üzerini unladıktan sonra örtüp 45 dakika tezgahta dinlendirin.
- Dinlenen hamurları merdane yardımı ile hafifçe unladıktan sonra uzun şekilde açın. Elinizle de arada çekip uzatın ve havalandırarak fazla undan kurtulun.
- Açtığınız hamurun ortasına kenarlardan boşluk kalacak şekilde 4 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyun.
- Hamurun kenarlarını yukarıda birleştirip çimdikleyerek sıkıca kapatın. Pideyi kenarlardan çekip dilediğiniz boyuta uzatın.
- Fırını 230 derecede fanlı olarak ısıtın.
- Pideleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ikişer ikişer yerleştirin ve fırının alttan bir üstteki gözünde 12 dakika pişirin.
- Kızaran pideleri çıkar çıkmaz tepsiden başka bir yere alın ve sıcağı sıcağına her yerine tereyağı sürün.
- Lezzeti arttırmak için pidenin üzerini bıçakla kesip içine de ufak parçalar halinde tereyağı bırakıp, dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Kaynak: yemek.com
EN SON HABERLER
- 1 Telefonum Şarj Almıyor, Neden Olabilir? Telefon Neden Şarj Olmaz?
- 2 War Thunder Sistem Gereksinimleri 2024 - War Thunder Minimum Sistem Gereksinimleri ve PC Donanım Özellikleri
- 3 Avrupa’nın en büyük kıymetli maden şirketini böyle dolandırdılar! Almanya’dan çalıp Türkiye’de sattılar
- 4 Fiber İnternet Altyapı Sorgulama 2024 - TurkNet, Vodafone, TTNET İnternet Fiber Altyapı Nasıl Sorgulanır?
- 5 Fortnite Sistem Gereksinimleri 2024 - Fornite Kaç GB İstiyor, Minimum Sistem Gereksinimi PC Donanım Özellikleri Nedir?
- 6 Bilgisayar Siyah Ekranda Kalıyor, Nasıl Çözülür? PC ve Laptop Bilgisayar Açılırken Siyah Ekranda Kalıyor, Neden Olabilir?
- 7 Root Nedir? Android Telefona Root Atma Nasıl ve Neden Yapılır?
- 8 WhatsApp'ta Çevrimiçi İken Çevrimdışı Görünmek Mümkün Mü? WhatsApp Hayalet Modu Açma
- 9 Wattpad Hesap Silme ve Kapatma - Wattpad Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir ve Kapatılır?
- 10 AirDrop Nedir, Nasıl Açılır? AirDrop Açma, İsim Değiştirme Adımları