Giriş Tarihi: 14.10.2020 00:01 Son Güncelleme: 14.10.2020 00:02

Bafra Pidesi Tarifi: MasterChef Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

TV8 ekranlarının takip edilen yarışma programı MasterChef 2020 son bölümde Mehmet, Danilo, Somer şefler tarafından Bafra Pidesi yapılması istendi. Bu yemeği yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusuyla araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte Bafra Pidesi Tarifi…

2020 MasterChef Türkiye son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından ana kadro yarışmacılarından Bafra Pidesi yapmaları istendi. Bafra Pidesi nasıl yapılır merak edenler, Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde soruyla araştırma yapmaya devam ediyor. Peki, Bafra Pidesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte Bafra Pidesi Tarifi ile ilgili tüm detaylar…

BAFRA PİDESİ TARİFİ: BAFRA PİDESİ NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

MALZEMELER

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un(300 gram)
  • 1 su bardağı su(200 mililitre)
  • 1 silme çay kaşığı instant maya(4 gram)
  • 1 silme çay kaşığı tuz(5 gram)

İç Harcı İçin:

  • 300 gramaz yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

BAFRA PİDESİ NASIL YAPILIR?

  1. Hamur için un, su ve mayayı birleşene kadar karıştırıp tezgahın üzerinde ya da derin bir kapta 5 dakika yoğurun.
  2. Tuzu da ekleyip hamur pürüzsüz ve yumuşak bir hal alana kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Hamuru hafifçe unladığınız bir kaba alın ve hamuru da unlayıp üzerini örtün. Hamuru mayalanmması için 1- 1.5 saat kadar dinlendirin.
  4. Hamur mayalanırken bir tavada kıymayı, tuz ekleyerek kavurun. Kıyma suyunu çekip kahverengi bir hala alınca ocaktan alın.
  5. Kavrulan kıymaya karabiber ve ufak küpler halinde doğradığınız soğanı ekleyip soğumaya bırakın.
  6. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın, havasını bastırarak çıkartın, dört eşit parçaya bölün.
  7. Dıştan içe doğru katlayıp yuvarlayın ve üzerini unladıktan sonra örtüp 45 dakika tezgahta dinlendirin.
  8. Dinlenen hamurları merdane yardımı ile hafifçe unladıktan sonra uzun şekilde açın. Elinizle de arada çekip uzatın ve havalandırarak fazla undan kurtulun.
  9. Açtığınız hamurun ortasına kenarlardan boşluk kalacak şekilde 4 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyun.
  10. Hamurun kenarlarını yukarıda birleştirip çimdikleyerek sıkıca kapatın. Pideyi kenarlardan çekip dilediğiniz boyuta uzatın.
  11. Fırını 230 derecede fanlı olarak ısıtın.
  12. Pideleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ikişer ikişer yerleştirin ve fırının alttan bir üstteki gözünde 12 dakika pişirin.
  13. Kızaran pideleri çıkar çıkmaz tepsiden başka bir yere alın ve sıcağı sıcağına her yerine tereyağı sürün.
  14. Lezzeti arttırmak için pidenin üzerini bıçakla kesip içine de ufak parçalar halinde tereyağı bırakıp, dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.