Cuma 23.10.2020 04:39

Ekler tarifi: MasterChef ekler nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

MasterChef 2020 son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer Şefler ana kadro yarışmacılarından ekler yapmalarını istedi. Bununla birlikte evde yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler ekler tarifine ilişkin ekler nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde sorularla araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki, ekler nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte en iyi tarif...

Ekranların yakından takip edilen yarışma programı 2020 MasterChef Türkiye'de Mehmet, Danilo ve Somer Şefler, yarışmacılardan lezzetli bir ekler yapmalarını istedi. Televizyonda izleyen ve evde sevdiklerine hazırlamak isteyenler ise ekler tarifini merak ederek ekler nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularıyla araştırma yapmaya başladı. Peki, ekler nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

EKLER TARİFİ: MASTERCHEF EKLER NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?

MALZEMELER

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • Bir tutam tuz, 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un, 4 adet yumurta

Dolgu kreması için:

  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt, 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 paket (80'er gramlık)
  • bitter çikolata

YAPILIŞI

  1. Hamuru için tereyağı, tuz ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Unu azar azar eklerken bir yandan da hızlıca karıştırın. Birkaç dakika karıştırarak hamuru pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve hafif ılınınca yumurtaları teker teker ilave edip çırpma teli ile çırparak yedirin. Hamuru sıkma torbasına doldurun.
  2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 parmak uzunluğunda ve aralıklarla sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce fırın ısısını 100 dereceye indirin. Hamurların içinin boşalması için yarım saat daha fırında tutun. Fırından alın ve soğutun.
  3. Dolgu kreması için tozşeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını tencereye alıp karıştırın. Sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ilave edip, spatula ile karıştırarak malzemeye yedirin. Soğuyan hamurları bıçakla enlemesine birbirinden ayrılmayacak şekilde kesin. İçini krema ile doldurun. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin ve eklerin üst yüzeyini batırın. Tel üzerinde çikolata donduktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.