Kavun Dolması tarifi: Masterchef Kavun Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasında yarışmacılar tarafında yapılan Kavun Dolması ile ilgili detaylar merak konusu oluyor. Bu bilgilerle televizyon ekranlarında görerek Kavun Dolması yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Kavun Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki araştırmalarını sürdürüyor. Merak konusu olan Kavun Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtları ve diğer tüm detaylar.
MasterChef Türkiye yarışmasında yapılan Kavun Dolması ile ilgili detaylar merak edilerek Kavun Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki sorular üzerinden araştırılmaya devam ediliyor.
KAVUN DOLMASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
MALZEMELER
- 2 adet küçük boy kavun
- 600 gram kıyma
- Yarım su bardağı kabuksuz badem
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı kuşüzümü
- 4'er dal maydanoz ve dereotu
- 2 dal biberiye
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber
Sotelemek için:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 dal maydanoz
- Karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Pirinci yarı yarıya haşlayıp süzün. Badem ve dolmalık fıstığı ayrı ayrı yapışmaz yüzeyli tavada kısık ateşte kavurun. Kuşüzümünü 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Maydanoz, dereotu ve biberiyeyi ince kıyın. Kıymayı bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı, sıvıyağ, yemeklik doğranmış soğan ilave edin ve soğan yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Kıymaya haşlanmış pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, maydanoz, dereotu, biberiye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Kavunların düz durması için alt kısımlarını hafifçe kesin. Üst kısımlarını kapak olacak şekilde çıkarın. Kavunların içini dolduracağınız kısmın yüksekliği 10 cm olacak şekilde üstten kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Yandaki etli kısımları 1 parmak kalacak şekilde kavunların içini alın. Hazırladığınız kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Kavunların kapak çıkardığınız bölümünü de soyup, kuşbaşı doğrayın. Üzerlerine kapaklarını koyun ve alüminyum folyo ile sarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarıp kapaklarını yana alın. Yeniden fırına verip, kavunlar yumuşayana dek pişirin. Kuşbaşı doğradığınız kavun parçalarını 1 çorba kaşığı tereyağında birkaç dakika soteleyin. Kıyılmış maydanoz, pulbiber ve karabiber ekleyip dolmaların yanında servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Telefonum Şarj Almıyor, Neden Olabilir? Telefon Neden Şarj Olmaz?
- 2 War Thunder Sistem Gereksinimleri 2024 - War Thunder Minimum Sistem Gereksinimleri ve PC Donanım Özellikleri
- 3 Avrupa’nın en büyük kıymetli maden şirketini böyle dolandırdılar! Almanya’dan çalıp Türkiye’de sattılar
- 4 Fiber İnternet Altyapı Sorgulama 2024 - TurkNet, Vodafone, TTNET İnternet Fiber Altyapı Nasıl Sorgulanır?
- 5 Fortnite Sistem Gereksinimleri 2024 - Fornite Kaç GB İstiyor, Minimum Sistem Gereksinimi PC Donanım Özellikleri Nedir?
- 6 Bilgisayar Siyah Ekranda Kalıyor, Nasıl Çözülür? PC ve Laptop Bilgisayar Açılırken Siyah Ekranda Kalıyor, Neden Olabilir?
- 7 Root Nedir? Android Telefona Root Atma Nasıl ve Neden Yapılır?
- 8 WhatsApp'ta Çevrimiçi İken Çevrimdışı Görünmek Mümkün Mü? WhatsApp Hayalet Modu Açma
- 9 Wattpad Hesap Silme ve Kapatma - Wattpad Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir ve Kapatılır?
- 10 AirDrop Nedir, Nasıl Açılır? AirDrop Açma, İsim Değiştirme Adımları