Giriş Tarihi: 16.7.2021 19:12 Son Güncelleme: 16.7.2021 19:12

Kavun Dolması tarifi: Masterchef Kavun Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasında yarışmacılar tarafında yapılan Kavun Dolması ile ilgili detaylar merak konusu oluyor. Bu bilgilerle televizyon ekranlarında görerek Kavun Dolması yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Kavun Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki araştırmalarını sürdürüyor. Merak konusu olan Kavun Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtları ve diğer tüm detaylar.

MasterChef Türkiye yarışmasında yapılan Kavun Dolması ile ilgili detaylar merak edilerek Kavun Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki sorular üzerinden araştırılmaya devam ediliyor.

KAVUN DOLMASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?

MALZEMELER

  • 2 adet küçük boy kavun
  • 600 gram kıyma
  • Yarım su bardağı kabuksuz badem
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 4'er dal maydanoz ve dereotu
  • 2 dal biberiye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber

Sotelemek için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 dal maydanoz
  • Karabiber, pulbiber

YAPILIŞI

Pirinci yarı yarıya haşlayıp süzün. Badem ve dolmalık fıstığı ayrı ayrı yapışmaz yüzeyli tavada kısık ateşte kavurun. Kuşüzümünü 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Maydanoz, dereotu ve biberiyeyi ince kıyın. Kıymayı bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı, sıvıyağ, yemeklik doğranmış soğan ilave edin ve soğan yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Kıymaya haşlanmış pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, maydanoz, dereotu, biberiye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Kavunların düz durması için alt kısımlarını hafifçe kesin. Üst kısımlarını kapak olacak şekilde çıkarın. Kavunların içini dolduracağınız kısmın yüksekliği 10 cm olacak şekilde üstten kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Yandaki etli kısımları 1 parmak kalacak şekilde kavunların içini alın. Hazırladığınız kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Kavunların kapak çıkardığınız bölümünü de soyup, kuşbaşı doğrayın. Üzerlerine kapaklarını koyun ve alüminyum folyo ile sarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarıp kapaklarını yana alın. Yeniden fırına verip, kavunlar yumuşayana dek pişirin. Kuşbaşı doğradığınız kavun parçalarını 1 çorba kaşığı tereyağında birkaç dakika soteleyin. Kıyılmış maydanoz, pulbiber ve karabiber ekleyip dolmaların yanında servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.