Çarşamba 30.09.2020 00:26
Son Güncelleme: Çarşamba 30.09.2020 00:26

Kuşkonmazlı Risotto tarifi: MasterChef Kuşkonmazlı Risotto nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

MasterChef 2020’nin bugün ekranlara gelen son bölümünde Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından ana kadrodaki 16 yarışmacıdan Kuşkonmazlı Risotto yapmaları istendi. Bu bağlamda yarışmayı izleyenlerden yemeği evde yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Kuşkonmazlı Risotto tarifi ile ilgili olarak Kuşkonmazlı Risotto nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Peki, Kuşkonmazlı Risotto nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte o tarif…

2020 MasterChef Türkiye'de bugün yayınlanan son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer Şef yarışmacılardan Kuşkonmazlı Risotto yemeği yapmalarını istedi. Bu kapsamda yarışmayı takip edenler de bu yemeği yapmak ve sevdiklerine sunmak isteyerek Kuşkonmazlı Risotto tarifi ile ilgili olarak Kuşkonmazlı Risotto nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kuşkonmazlı Risotto nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

KUŞKONMAZLI RİSOTTO TARİFİ: MASTERCHEF KUŞKONMAZLI RİSOTTO NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

MALZEMELER

  • 5 adet kuşkonmaz taze
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım adet soğan, orta boy, ince küp doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 1 su bardağı arborio pirinci
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 2,5 su bardağı su, kaynar
  • 1 adet Et Suyu Bulyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı parmesan, rendelenmiş

KUŞKONMAZLI RISOTTO NASIL YAPILIR?

  1. Kuşkonmazların kenarlarını bıçak yardımıyla temizleyin, kılçıklarını alın. Tuzlu kaynar suda 30 saniye haşlayın ve buzlu suya alın. Küçük doğrayıp kenara alın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtın, soğanları ekleyip yumuşayana dek kavurun, sarımsakları ekleyip renk almasına izin vermeden kavurun.
  3. Pirinçleri ekleyin, 2 dakika kavurduktan sonra sirkeli suyu ekleyip buharlaşana dek kavurun. Ateşi azaltıp et suyunu birer kepçe olmak üzere ekleyip sürekli karıştırın, çektikçe ekleyin.
  4. Pirinçler yumuşayıp nişastalarını salınca altını kapatın, kuşkonmaz, tereyağı ve parmesanı ekleyip karıştırın.
  5. Üzerine kuşkonmaz koyup, parmesan serperek servis edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.