Salı 21.09.2021 22:51
Son Güncelleme: Salı 21.09.2021 22:51

Leblebi helvası tarifi: Leblebi helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef 2021 son bölümde ana kadro yarışmacılarından istenen leblebi helvasının tarifi merak konusu olarak leblebi helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Merak konusu olan leblebi helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtları ve tüm detaylar.

MasterChef 2021 son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından ana kadro yarışmacılarından leblebi helvası istenmesi sonrasında leblebi helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları merak edilerek araştırılıyor.

LEBLEBİ HELVASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?

LEBLEBİ HELVASI MALZEMELER

  • 1 su bardağı tepeleme leblebi tozu ( Yaklaşık 1 su bardağı leblebiyi robotta çekerek bunu elde edebilirsiniz )
  • 100 gram tereyağı ( Dilerseniz yarı yarıya sıvı yağla birlikte kullanabilirsiniz )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • Üzerine koymak için toz tarçın

LEBLEBİ HELVASI NASIL YAPILIR?

  1. Bu helvayı hazırlamak için, önce tereyağını derin bir tavanın içinde eritin. Tavanın dibi yapışmayan teflon gibi malzemeden olsun. Çünkü leblebi tozunu kavururken dibine yapışmasın.
  2. Eriyen yağın içine leblebi tozunu ilave edin ve ağır ateşte kavurmaya başlayın. Leblebi tozu hafif kavrulduktan sonra, bunun üzerine toz şekeri ve sütü ilave edin. Bu arada malzemeleri hızlı bir şekilde karıştırın. Bunların topaklanmasına izin vermeyin.
  3. Malzemenin hepsi toparlandıktan sonra, helvanın 3-4 dakika kadar pişmesini sağlayın. Daha sonra ocağın altını kapatın.
  4. Leblebi helvası ılınınca, bunu kalıpla ya da elinizle sıkarak şekillendirin.
  5. Arzu edenler leblebi ununu kavururken içine ceviz, badem, dolmalık fıstık gibi malzemeler ilave ederek, helvayı zenginleştirebilir.
  6. Helvayı şekillendirirken, elinizi yakmayacak kadar ılınmasını bekleyin. Bunu elinizle bastırarak, dilediğiniz kalıpla şekil verebilirsiniz. Daha sonra servis tabaklarına alarak, üzerlerine biraz toz tarçın gezdirerek, konuklarınıza leblebi helvasını ikram edebilirsiniz.

KAYNAK: acunn.com

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.