Giriş Tarihi: 2.12.2021 00:37 Son Güncelleme: 2.12.2021 00:37

Piruhi tarifi: MasterChef Piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

TV8 ekranlarında yayınlanan uzun soluklu yarışma programı 2021 MasterChef Türkiye’de dokunulmazlık oyununda mücadele eden yarışmacılar, Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından istenen Piruhi’yi en başarılı yapan isim olmak isteyerek mücadele verdi. Yarışmanın izleyenleri Piruhi tarifi ile ilgili olarak “MasterChef Piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?” sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Merak edilen MasterChef Piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtları ve diğer tüm detaylar.

Mehmet, Danilo ve Somer şeflerin jüri üyesi olarak yer aldığı 2021 MasterChef yarışmasında dokunulmazlık oyunu mücadelesi veren yarışmacılar Piruhi'yi en iyi yapan isim olmak için ter döktü. Yarışmayı izleyenler kendileri de yapmak isteyerek "MasterChef Piruhi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?" sorularına cevap aradı.

PİRUHİ PİLAVI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?

MALZEMELER

  • 250 gram un l 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İçi için: Yarım kg ıspanak
  • 150 gram tuzsuz beyaz peynir
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı gravyer peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam muskat
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam pulbiber
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş gravyer peyniri

PİRUHİ YAPILIŞI

Harcı için, ıspanakları yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Sularını süzdükten sonra ince kıyıp bir kaba alın. Tereyağını bir tencerede eritip ıspanakları ve ince kıyılmış maydanozları kavurup ocaktan alın. Üzerine beyaz peyniri ekledikten sonra süzgeçten geçirip püre haline getirin. Daha sonra gravyer peynir, yumurta, muskat ve tuz ilave edin. Hamur için, düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açtığınız una yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra unlu bir zeminde oklava ile incecik açın. 6x9 cm boyutlarında kesip içlerine harç doldurun. Uçlarını kapatıp tuzlu suda haşlayın. Süzerek servis tabağına alın. Zeytinyağı, tereyağı ve pulbiberi küçük bir tavaya alıp yakmadan kavurun. Mantının üzerine gezdirin. Gravyer peyniri ile süsleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Safranbolu yöresinin gözde yemeği olan piruhinin kabaklı ve nohutlu çeşitleri de hazırlanıyor.

KAYNAK: acunn.com

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.