Cumartesi 03.10.2020 23:15
Son Güncelleme: Cumartesi 03.10.2020 23:17

Şakşuka tarifi: MasterChef Şakşuka nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

MasterChef 2020’nin bugün (3 Ekim 2020 Cumartesi) günü ekranlara gelen son bölümünde Mehmet, Danilo ve Somer şef yarışmacılardan Şakşuka mezesini yapmasını istedi. Bununla birlikte bu mezeyi yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Şakşuka tarifi ile ilgili olarak Şakşuka nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusu üzerinde araştırma yapmaya devam ediyor. Peki, Şakşuka nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef 2020 son bölümde, jüri olan Mehmet, Danilo, Somer şef ana kadroda yarışan 16 şef adayından şakşuka mezesi yapmalarını istedi. Bu mezeyi yapmak isteyen izleyiciler şakşuka tarifi ile ilgili olarak Şakşuka nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularına yanıt arıyor. Peki, Şakşuka nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte en en kolay tarifi…

ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?


Şakşuka için Malzemeler:

  • 1 adet patlıcan,
  • 1 adet kabak,
  • 1 adet patates,
  • Sıvı yağ

Sosu İçin:

  • 2 adet domates rendesi,
  • 1 adet ince kıyılmış kuru soğan,
  • 2 adet ince kıyılmış sivri biber,
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı,
  • 3 yemek kaşığı sirke,
  • 1 adet küp şeker,
  • 3 diş ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak,
  • 1/2 çay bardağı (zevke göre daha çok da konabilir) çekilmiş ceviz,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Fesleğen.

Şakşukanın yapılışı:

  1. Patlıcanı küp küp doğrayın ve tuzlu suda 20-30 dakika kadar bekletin
  2. Patates ve kabakları da küp küp doğrayın.
  3. Tava içerisine sıvı yağ koyup, ilk olarak patatesi sonra kabağı ve en son olarak da patlıcanları kızartın.
  4. Kızarttığınız malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
  5. Başka bir tava içerisinde sosu hazırlamak için; tava içerisine zeytin yağını koyun.
  6. İçerisine soğanı, biberi, sarımsağı ilave edip kavurun.
  7. Üzerine domatesi, şekeri, tuzu, karabiberi, fesleğeni ve sirkeyi ekleyip 15 dakika pişirin.
  8. En son olarak içerisine çekilmiş cevizi koyup karıştırın.
  9. Kızarttığınız malzemeleri servis tabağına alıp, sosu üzerinde gezdirin.
  10. Not: İsteğe göre sirke ya da ceviz kullanılmayabilir.
  11. Sirke yerine su kullanılabilir.

Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.