Pazartesi 14.12.2020 00:24
Son Güncelleme: Pazartesi 14.12.2020 00:24

Tournedos Rossini tarifi: Danilo Şef imza yemeği Tournedos Rossini nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

2020 MasterChef Türkiye’nin bugün ekranlara gelen son bölümde Mehmet ,Danilo ve Somer şefler ana kadro yarışmacılarından Tournedos Rossini yemeği yapmalarını istedi. Bu bağlamda ekranda yemeği görenler evde yapmak ve sevdiklerine sunmak isteyerek Tournedos Rossini tarifi ile ilgili olarak Tournedos Rossini nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde sorularla araştırmalar yapıyor. Peki, Tournedos Rossini nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte denenmiş en güzel tarifi…

MasterChef son bölümde ana kadro yarışmacıları Tournedos Rossini yemeğini en iyi yapmak için mücadele etti. Söz konusu yemeği kendisi de yapmak isteyen izleyenler Tournedos Rossini tarifi ile ilgili olarak Tournedos Rossini nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularıyla araştırma yapmaya başladı.

TOURNEDOS ROSSINI TARİFİ: TOURNEDOS ROSSINI NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

MALZEMELER

  • Tenterloin 300 gr
  • Foie gras 90 gr
  • Taze Biberiye 1 adet
  • Taze Kekik 1 adet
  • Zeytinyağı 50 ml
  • Maldon tuz 10 gr
  • Karabiber 5 Gr
  • Semola un 30 Gr


(Roast beef stock)

  • 1 dilim ilikli kemik
  • 50 gr Salça
  • 20 Gr nişasta
  • 1 Soğan
  • 1 havuç
  • 1 kelle sarımsak
  • 1 stick kereviz
  • 1 adet defne yaprak

(Potato foam)

  • 75 ml süt
  • 75 g tereyağı
  • 1 g tuz
  • 1/2 g muskat cevizi
  • 200 g patates
  • 15 ml patates suyu
  • 2 ml truffle yağı

( Garnish )

  • 1/2 Fresh túrif
  • 2 adet Baby pazı ( yeşil yapraklar )
  • 30 gr tereyağı ( pazı için)

( Tost ekmek )

  • 400 Gr un
  • 225 Gr buz ( kırık buz )
  • 6 Gr tuz
  • 15 Gr şeker
  • 15 Gr maya

TOURNEDOS ROSSİNİ YAPILIŞI

  • Takoz kesilmiş etimizi hafifçe üstüne elimizle bastırın iki parmak kalınlığa getirin daha sonra üstüne taze biberiye biraz zeytinyağı tuz, karabiber ekleyin etimizi vakum poşetine koyarak vokumlayınız
  • 65 c 20 dk sous vide tekniği kullanarak pişirin daha sonra paketi acip tavada tereyağı ve biberiye ile mühürleyin ve etrafını kare şeklinde kesin. Kestiğiniz etin renginin pembe olması normaldir...

( Kaz ciğeri )

  • Kaz ciğerini dilimleyip tuz, biber ve semolayla unlayıp tereyağında hafif ateşte kızartın, için yumuşak dişinin çıtır olmasına dikkat edin.
  • Roast beef stock
  • İlk olarak kemikleri yağda kızartın.
  • Ardından sebzeleri un ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Sebzeler pembeleşince salça ve suyu ilave edin.
  • Taze baharatları ve sarımsağı da ilave edin ve tüm malzemeleri 30 dakika kadar kaynatın.
  • Tencereyi ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Eğer suyu azalıyorsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Sürenin sonunda ocağın altını kapatın ve sosunuzu ılımaya bırakın.
  • Son olarak ılıyan sosu tülbent ya da süzgeç yardımı ile süzüp kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • İlk etapta koyduğunuz sıvı miktarı yarı yarıya azaldığında ocağın altını kapatabilirsiniz.
  • Beef sosunuz hazır.

Potato foam

  • Patatesleri soyup haşlayın daha sonra süzüp içine tereyağı süt muskat tuz biber ekleyin püre haline getirin birazcık türüf yağı ekleyin...

Tost ekmek

  • Bütün malzemeleri hazırlayıp hamur yoğurma makinasında 4 dakika yoğurunuz, su yerine kırık buz kullanırsanız hamurunuz daha güzel ve formda olacaktır, daha sonra mayalandırıp ekmek pişirme kalıplarına koyarak 180c 25 dk pişirin ..

Garnitür

  • Baby pazilari hafif sarımsaklı yağda soteleyin tuz biber ekleyin.
  • Yemeğimizi servis ederken taze Türüf mantarı kullanabilirsiniz.

Servis esnasında

  • Tereyağında biberiye ve kekik ile kızarmış ekmek dilimi, üstünde orta pişmiş suos wide pişmiş dana bonfile , üstünde çıtır kaz ciğeri , tereyağında beklemiş sote baby pazı , miss kokulu taze türüf köpüğü ve ilikli rost edilmiş kemik ve kök sebze özü suyu ile tamamlayarak güzel bir sunum yapabilirsiniz.. biz böyle dekorladık sizde kendi stilinizi ve dokunuşlarınızı katabilirsiniz....

Unutmayın

  • Yeni bir yemeğin bulunuşu, insanı, yeni bir yıldızın bulunuşundan çok daha mutlu kılar Afiyet olsun

KAYNAK: acunn.com

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.