“İstiklal’den İstikbal’e” ayakta alkışlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. Yılı nedeniyle Fethiye Fatih Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen ‘İstiklal’den İstikbal’e’ isimli program ayakta alkışlandı.
Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. Yılı nedeniyle gerçekleştirilen programda Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'mız söylendi.
Programa Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkan Vekili Bülent Uysal, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Dalaman Dz.Hv.Üs Komutanı Okan Mumcu, cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Sahil Güvenlik Komutanı Burak Akanpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, belediye başkan yardımcısı Veli Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, MHP İlçe Başkan vekili Gürsel Cengiz, İYİ Parti İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Cantürk, gaziler ve şehit aileleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
"TABUTA SIĞMAYANLAR" DUYGU SELİ YAŞATTI"
İstiklal'den İstikbal'e' isimli program öncesi Şehit Sezgin Burak Cantürk'ün anlatıldığı 'Tabuta Sığmayanlar' isimli belgesel izlendi. Belgeseli Şehit Sezgin Burak Cantürk'ün babası Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Cantürk ile acılı anne Döndü Cantürk de izlerken, salonda duygusal anlar yaşandı. Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde hain terör örgütünün saldırısı sırasında şehit düşen Sezgin Burak Cantürk'ün vatan savunması için adeta Türk ordusuna koşarak katıldığı ve şehitlik mertebesine ulaştığı hayat hikâyesi büyük ilgiyle izlendi.
'İSTİKLAL'DEN İSTİKBAL'E"
Programda Fethiye Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Avcı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Çanakkale'de yalnız bir savaş kazanılmadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin onuru, gururu ve bağımsızlığı kazanıldı." ifadelerini kullandı. Daha sonra Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "İstiklal'den İstikbal'e" isimli orotoryo büyük ilgiyle izlendi. Çanakkale Savaşı'nın Başkomutan Mustafa kemal Atatürk öncülüğünde gerçekleşen hikayesi kahramanlık türküleri ve çeşitli gösterilerle sahneye konuldu. Program sonunda öğrenci ve öğretmenler ayakta alkışlandı.
MUGLA İLÇELERİ
- Seydikemer
- Menteşe
- Ortaca
- Kavaklıdere
- Datça
- Bodrum
- Köyceğiz
- Yatağan
- Marmaris
- Milas
- Ula
- Fethiye
- Dalaman
MUGLA HAVA DURUMU
23 Mart 2025 Pazar19 º
19 º / 3 ºEN SON HABERLER
- 1 Fethiye’de Uzun Mesafe Deniz Küreği Türkiye Kupası yarışları başladı!
- 2 MHP Fethiye İlçe Teşkilatı Ramazan Kolisi dağıtımına devam ediyor! Dokuz Gülek Buğday Projesi çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine beşer kiloluk toplam 100 kg un dağıtımı gerçekleştirildi
- 3 Fethiye’de cuma namazında farkındalık! Sürücülere “kaskını tak, hayatına bak” önerisi!
- 4 Başkan Akdenizli iftarını belediye personeli ile yaptı
- 5 Köyceğiz’deki iyilik sofrasında diş kirası dağıtıldı
- 6 Huzurevi sakinleri Kaymakam Ertaş'a ziyarette bulundu
- 7 Bodrum’da sezon öncesi altyapı denetimi
- 8 Fethiye'de polise saldıran iki protestocu gözaltına alındı
- 9 Fethiye’de uyuşturucu taciri yakalandı
- 10 Seydikemer yaylalarına kar sürprizi