Giriş Tarihi: 4.06.2025 12:40 Son Güncelleme: 4.06.2025 14:31

Fethiye, Yusuf Eymen için tek yürek oluyor: Minik Eymen, “yaşamak istiyorum”

Fethiye, Yusuf Eymen için tek yürek oluyor: Minik Eymen, yaşamak istiyorum

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan ilkokul 3’ncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Yusuf Eymen Aydın, bir tür kas hastalığı olan DMD (Duchenne Musküler Distrofi) ile mücadele ederken, Eymen için ‘Hayallerim İçin Bir Adım da Sen At’ kampanyası başlatıldı.

Samet Aydın ile Azranur Aydın'ın oğlu Yusuf Eymen Aydın yakalandığı DMD (Duchenne Musküler Distrofi) hastalığını yenebilmek için Muğla Valiliği'nden alınan özel izinle yurtdışında tedavi görmek istiyor. Yusuf Eymen Aydın'ın tedavisi için 2,9 milyon dolara ihtiyaç olduğu bildirilen ailesi, oğullarının Dubai ya da Amerika'da tedavi olabileceğini belirterek, hayırseverlerden destek istedi. Azranur Aydın, "Eymen'in hastalığı 4 yaşından sonra ilerledi. Şu anda 10 yaşında . Eymen'in gelecekten beklentisi var. Tedavi çok maliyetli. Ancak hep beraber başlatılan kampanyada yer alabilirsek başarabiliriz diye düşünüyorum. 10 yaşından sonra yürüme yetisini kaybetme ihtimali var. Böyle bir durumda yatağa bağlı kalacak. 20 yaşından sonra yaşayabilen yok. Bu nedenle zamanımız çok kısıtlı yürüme yetisini kaybederse solunum, kalp, yemek yeme yetisini kaybederse kötü sona adım atılıyor. Yani zamanımız çok az. Eymen'in beslenmesini, neşesini, diyetini bütün bakımını bugüne kadar yapabildik.

Kendisi de hep iyileşeceğini düşündü. Hiç kötü şeyler düşünmedi. Ne olur Yusuf Eymen'e umut olalım. O'nun hayalleri için herkesten destek bekliyoruz." ifadelerinde bulundu. Baba Samet Aydın ise, valilik kampanya sürecinin başladığını belirterek, "ABD'de tedavi edilebiliyor. Dubai'de bir hastanede gen tedavisi olarak görüştük. 2,9 milyon dolar gibi yani yaklaşık 110 milyon TL'ye ihtiyaç var. Bunu bizim karşılamamız mümkün değil. Başlatılan kampanyaya destek olunmasını talep ediyoruz. Çok zor durumdayız" şeklinde konuştu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Kampanya için Haluk Levent'in AHBAP Derneği ile ayrıca Hollanda ve İngiltere'deki iş insanlarından destek sağlamak için girişimlerde bulunabiliriz. Bu kampanyayı tüm belediye meclisi arkadaşlarla birlikte Fethiye ve yöremizdeki iş insanlarına ulaşarak, hep beraber yürütelim. Yasal izinler alınmıştır." dedi. Fethiye'de tatilde bulunan ve belediye meclis toplantısını izleyen St. Albaus kentinde 3 dönem belediye meclis üyeliği ve belediye başkanlığı yapan M. Salih Gaygusuz ve İngiltere'de Türkçe ve İngilizce yayın yapan Avrupa gazetesi sahibi Vatan Öz de kampanyayı İngiltere'ye taşıyacakları sözünü verdiler.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Mugla Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Mugla Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

MUGLA HAVA DURUMU

19 Temmuz 2025 Cumartesi

37 º

37 º / 20 º
Sıcak