Çarşamba 07.04.2021 09:15
Son Güncelleme: Çarşamba 07.04.2021 10:00

Yarım asırlık işletme, sofraları süsleyen kaşar peyniri üretiyor

Muş’ta 1958’den bu yana eski kaşar peyniri üretimi yapan işletme, hem atadan kalma mesleği sürdürüyor hem de kentin ekonomisine bu sene 13 milyon lira ekonomik katkı sağlamayı hedefliyor.Kentte yarım asrı aşkın süredir peynir üretimi yapan Rençber ailesi, yayla ve köylerden topladıkları sütleri eski kaşar peynirine dönüştürüyor. Yılda 300 ton civarında eski kaşar peyniri üreten işletme, 40 günlük işlem sürecinin ardından ürünleri ülkenin birçok kentine gönderiyor.“Bu seneki yıllık üretim planımız en az 300 ton”1958’den beri dede...

Muş’ta 1958’den bu yana eski kaşar peyniri üretimi yapan işletme, hem atadan kalma mesleği sürdürüyor hem de kentin ekonomisine bu sene 13 milyon lira ekonomik katkı sağlamayı hedefliyor.
Kentte yarım asrı aşkın süredir peynir üretimi yapan Rençber ailesi, yayla ve köylerden topladıkları sütleri eski kaşar peynirine dönüştürüyor. Yılda 300 ton civarında eski kaşar peyniri üreten işletme, 40 günlük işlem sürecinin ardından ürünleri ülkenin birçok kentine gönderiyor.
“Bu seneki yıllık üretim planımız en az 300 ton”
1958’den beri dede, baba ve amcadan kalma mesleği yürüttüklerini ifade eden işletme ortaklarından Ercan Rençber, Muş’ta şu anda kendilerinden başka eski kaşar üretimi yapan hiçbir firmanın olmadığını söyledi. Tesiste işlenen sütü yayla ve köylerden topladıklarını ifade eden Rençber, “Burada eski kaşar üretimi yapıyoruz. Bu sene sezonumuzu biraz erken açtık. Ürünlerimiz tamamen doğal kaşardır, kesinlikle içinde hiçbir katkı maddesi barındırmaz. İçerisinde süt, maya ve tuz harici katkı maddesi kullanmıyoruz. Şu an yeni başladığımız için günlük 5-6 ton civarında ürün elde ediyoruz. Bu üretimimiz 25-30 tona kadar günlük çıkacak. Bu seneki yıllık üretim planımız en az 300 ton. Sezonda 300 ton üreteceğimiz ürünün Muşumuza ekonomik olarak katkısı 13 milyon lira civarında olacaktır. Bu da tabi çiftçimize yansıyor, personelimize yansıyor” dedi.
“Peynirler depoda 6 ay olgunlaştıktan sonra satışa sunulur”
Şimdiye kadar bir devlet desteği almadıklarını kaydeden Rençber, “Devlet desteği almayı düşünüyoruz. Depoda 40 gün çardaklama dediğimiz bir sistemimiz var. Bu çardaklama yapıldıktan sonra ambalajlamaya geçilir. Ambalajlama yapılarak nakliye araçlarıyla soğuk zincirle ürünlerimiz İstanbul’daki soğuk hava depolarına gönderilir. Depoya giren ürünlerimiz en az 6 ay olgunlaştırma süreci sonunda satışa sunulur” diye konuştu.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Mus Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Mus Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

MUS HAVA DURUMU

4 Mayıs 2024 Cumartesi

17 º

17 º / 8 º
Kuvvetli Sağanak Yağışlı
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.