Osmaniye'de skandal! Elleri sopalı bir grup aktivist hayvan barınağını bastı
Osmaniye'de hayvan barınağında 21 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları üzerine Osmaniye Valiliği olayla ilgili inceleme başlattı. Osmaniye Belediyle Başkanı İbrahim Çenet ise “Elleri sopalı bir grup aktivist maalesef hayvan barınağımızın tel örgülerinden atlayarak hayvan mezarlığında cansız hayvanları ve tedavi altındaki köpekleri yan yana dizmişler, ellerindeki sopalarla genç hanım teknikerleri darp etmişler” dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerlerince, Osmaniye Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi mezarlığının kontrol edildiği aktarılan Valilik açıklamasında, şunlar kaydedildi: "Kontrollerde mevcut alanda çeşitli ırklarda 6 aylıktan küçük 15 köpek yavrusu ve 2-3 yaşlarında 4 köpek olmak üzere 19 köpeğin ölü olduğu, ayrıca bakımevinin muayene masasının üzerinde ölmüş 2-3 yaşlarında 2 köpek olduğu tespit edilmiştir. Yeni ölen 4 köpeğin kadavrası ölüm sebebinin araştırılması için Adana Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderilmiştir. Konu titizlikle takip edilmektedir."
İNFİAL YARATMAK İSTEMİŞLER
Öte yandan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet de konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: "Elleri sopalı bir grup aktivist maalesef sabah hayvan barınağımızın tel örgülerinden atlayarak hayvan mezarlığında cansız hayvanları ve tedavi altındaki köpekleri yan yana dizmişler, ellerindeki sopalarla genç hanım teknikerleri darp etmişler, dövmüşler. Toplumda hassas bir konuda infial yaratmayı denemişlerdir. Biz sorumlu bir görev anlayışıyla her işimizi kamuya açık ve kamunun bilgisi dahilinde yapmaktayız. Ne yazık ki müdüründen teknikerine tüm arkadaşlarımız 'biz bunu hak etmedik' diyerek gözyaşı döküyorlar. Bu olay bir kez daha göstermiştir ki samimi can dostlarını tenzih etmekle beraber Türkiye'de hayvansever terörizmi vardır. Şiddeti hak arama aracı olarak kullananları esefle kınıyoruz."
OSMANIYE HAVA DURUMU
17 Mart 2025 Pazartesi29 º
29 º / 12 ºEN SON HABERLER
- 1 Osmaniye'de iki grup silahla çatıştı: 3 yaralı
- 2 Silah kaçakçılarına operasyon: 8 gözaltı
- 3 Markette çıkan yangın paniğe neden oldu
- 4 Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
- 5 Şerife teyzeye devletin şefkat eli uzandı
- 6 Osmaniye’de “Yerinde Dönüşüm Projesi” tüm hızıyla sürüyor
- 7 Osmaniye’ye sağlık hizmetleri hız kesmeden devam ediyor
- 8 Savrun Barajı’nın gövde imalatı başlıyor: Osmaniye’nin en önemli sulama yatırımı olacak
- 9 Hürü Melek şimdi çok mutlu: Koyunları telef olunca gözyaşı döken Hürü Melek’e belediye başkanı 4 koyun hediye etti
- 10 DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama