Dünyanın en pahalı zehiri
130 yeni modelin sergilendiği Cenevre Otomobil Fuarı başladı. Fuarda Türkçesi 'zehir' anlamına gelen 18 milyon liralık dünyanın en pahalı otomobili de vitrine çıktı
İKİ ŞANSLI TÜRK ALACAK
Otomobil, İtalyan bayrağının renkleri baz alınarak kırmızı, beyaz ve yeşil olarak üretildi. 740 beygir gücüne sahip araç, saatte 350 kilometre hıza çıkabiliyor. Adı İspanyolca'da 'zehir' anlamına gelen Veneno'nun monokok şasesi karbon fiberden üretildi. Fuarın en çok konuşulan otomobillerinden biri de Ferrari F-150 modeli oldu. Toplam 500 adet üretilecek araçtan Türkiye'ye iki kontenjan ayrıldı. Aracın Türkiye'deki satış fiyatı vergiler dahil 2.7 milyon euroyu buluyor.
130 YENİ MODEL GÖRÜCÜYE ÇIKTI
130 yeni modelin sergilendiği fuarı bu yıl 700 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ziyaretçilerin yüzde 60'ı İsviçre dışından geliyor. Cenevre Fuarı'nın kan kaybeden Avrupa otomotiv sektörü için bir umut olması bekleniyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuara, alternatif yakıtlarla çalışan modeller yerine küçük motorlu ekonomik araçlar damgası vurdu.
EN SON HABERLER
- 1 Benzinli ve dizel motorlarla geliyor
- 2 SUV’da tarihi rekor
- 3 Otomotiv sektörü yeniden doğuyor
- 4 Hibrit ve elektrikli otoya ilgi artıyor
- 5 Otomobilin icadının 140’inci yılı
- 6 130’uncu yıla özel model üretti
- 7 İkinci nesil kasımda Türkiye’ye gelecek
- 8 9 ayda 2 milyon adet sattı
- 9 Efsane modeli yeniden yollara çıkıyor
- 10 Beklenen modelini yeniden satışa sundu