Pazar 28.03.2010
Son Güncelleme: Cumartesi 27.03.2010

Köşklerin gastronomi başarısı

Geçtiğimiz günlerde sekizincisi yapılan Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'ne katılan 22 ülke arasında Türk aşçılar öne çıktı. Hıdiv Kasrı, Malta Köşkü, Sarı Köşk gibi mekânların işletmecisi Beltur da 32 madalya alarak festivale imzasını attı

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleriyle buluşturmak amacıyla Tüm Aşçılar Federasyonu'nun düzenlediği Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nin sekizincisi, 18-21 Mart tarihlerinde Beylikdüzü Tüyap'ta düzenlendi. Tüm dünyadan yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı festivalde Mısır, Rusya, Kuzey Kıbrıs, Moldova, Sırbistan, Kore, Azerbaycan, İsrail, Karadağ, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Arnavutluk, Bulgaristan gibi 22 ülkeden aşçılar hünerlerini sergiledi. Her ülkenin otel ve restoranları, kendi mutfaklarının ve aşçılarının dünya liginde üst sıralarda yer aldığını belgelemek için kıyasıya yarıştı. Her geçen yıl uluslararası olimpiyatlarda başarılarını artıran Türk aşçılar bu yıl da ödüle doymadı. Türkiye'deki beş yıldızlı oteller ve önemli restoranlar yarışmada yer aldı. Hıdiv Kasrı, Sarı Köşk, Malta Köşkü, Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi, Tarihi Moda İskelesi gibi 14 mekânın işletmeciliğini yapan Beltur ise 32 madalya alarak festivale imzasını attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Beltur, son yıllarda Türk mutfağının tanıtılması için Rusya ve Almanya'da yapılan gastronomi festivallerine de katılıp çeşitli ödüller almıştı. Bu yarışmada ise 32 dalda aldığı madalyalarla bir ilke imza attı, ayrıca Dünya Şefler Birliği tarafından verilen 'En iyi Takım Çalışması Ödülü'nün de sahibi oldu. Toplam dört altın, 15 gümüş ve 13 bronz madalya kazanan ekip, 'restoran başlangıç tabağı', 'ezme şekerleme çalışması' ve 'en iyi sanatsal tasarım' kategorilerinde altın madalya aldı. Beltur Paşalimanı Restoran'ın aşçıbaşı Mustafa Yılmaz, restoran başlangıç tabağı kategorisinde altın madalya kazandı. İki altın madalya alan Yıldız Korusu içerisindeki Çadır Köşkü'nün aşçıbaşı Suat Ulaş ise bundan sonra ülkemizi TAF Milli Takımı'nda yer alarak temsil edecek. Ulaş'ın, altın madalya kazandığı, şekerlemeden yaptığı kitap çalışmasında 'Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi' anlatılıyor. Suat Ulaş, "Türkiye'yi ve İstanbul'u böyle bir eserle temsil edip altın madalya almak beni çok gururlandırdı," diyor. Beltur Genel Müdürü Ertan Keleş ise şunları söylüyor: "Her geçen yıl kalite çıtamızı yükseltmek için eğitimler veriyoruz. Bu yarışma için ekibimiz aylar öncesinden çalışmaya başladı ve bugün aldıkları derecelerle bizi gururlandırdılar. Beltur artık yalnızca bir işletmeci değil, ülkemizi mutfak kültürü açısından dünyaya tanıtan bir kurum olmuştur. Yarışmalar sonrası yaptığımız değerlendirme toplantısında söylediğimiz ilk şey 'kendimizi geliştirmeye, mönümüze yeni tatlar eklemeye devam,' oldu. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a yakışan performanslarından dolayı ekibimize teşekkür ediyorum."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.