Bu mönünün şerbeti Mevlevi mutfağından
Ramazan boyunca her hafta bir mutfak erbabından iftar mönüsü alıyoruz. Bu hafta, özellikle Mevlevi mutfağı üzerine uzmanlaşan gurme-yazar Nevin Halıcı, SABAH okurları için bir mönü hazırladı
REVANİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tepsiyi yağlayıp unlayın. Beş su bardağı şekerden beş kaşık şekeri alıp, altı yumurta ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Unla irmiği birbirine karıştırarak yumurtalara ilave edin, karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün ve fırında pişirin. Beş su bardağı şeker, üç su bardağı su ve bir çorba kaşığı limon suyunu bir tencerede ateşe koyun. Kaynadıktan iki dakika sonra ateşten alın. Fırından çıkan revaniye sıcak olarak dökün, tekrar fırına verip iki dakika sonra çıkarın. Not: Bir gün bekletilirse daha nefis bir revani elde edilir.
EN SON HABERLER
- 1 Kılıcıyla ezberleri bozuyor
- 2 Son Devir Osmanlı Uleması’ndan çıkarılacak dersler
- 3 Tünel bulamadılar ama toplu mezar vardı
- 4 İlişkilerde sahte beklentiler
- 5 Özgür Filistin’in sembolü
- 6 Ani Köyü’nün kaderini Menderes değiştirdi
- 7 Mahremiyet kapılarınızın anahtarı, çocuğunuzun sosyal medya hesabında
- 8 Hâlâ çok güçlüler
- 9 Filistin davasının savunucusu
- 10 Türkiye’yi görmeden anlatıyorlar