Giriş Tarihi: 3.06.2012

Hoş geldin mangal keyfi

Açık havada aile ve dostlarla yapılacak en eğlenceli aktivitelerden biri mangal keyfi... Üstelik evinde bahçesi olmayanların imdadına mangal yakma alanları yetişiyor. İşte şehre yakın mangal yakma alanları ve bazı püf noktaları

Yaz aylarında en büyük keyiflerimizden biri mangal yakmaktır. Dostlarla bir araya gelmek, bir taraftan mezeleri hazırlarken, diğer taraftan mangalı yellemek... Akşamüstü başlar mangal keyfi, saatlerce devam eder. Köze domates, biber, biraz patlıcan, biraz patates garnitür olarak atılır. Ardından da sırasıyla mangalın başrol oyuncuları sucuklar, etler, pirzolalar mangala yerleştirilir. Yanına bir de rakı açtınız mı, değmeyin keyfinize. Aileyle yapılan klasik pazar günü kahvaltılarının yerini yaz aylarında mangal sefası alır. Evinde bahçesi, terası olanlar mangalını fazla uzaklara gitmeden yakarken, bunlardan mahrum olanların imdadına mesire yerleri ve 'kendin pişir kendin ye'ciler koşar. Sizin tek yapmanız gereken etinizi hazırlamak ve şehrin en iyi manzaralı mangal alanlarından birine doğru yol almak... Polonezköy, Kilyos, Ağva, Belgrad Ormanları en bilinen mangal yerleri... Doğayla iç içe olmak, güzel bir manzaraya karşı oturmak, mangal keyfini artıran etkenler arasında yer alıyor. Büyükçekmece'de gölün etrafında da artık birçok mangal yakma yeri var. Göl kenarında masasını kuran, rakısını açan başlıyor sucuğunu kızartmaya. Bu pazar ailenizle birlikte yapacak keyifli bir aktivite arayışına girdiyseniz, mangal çok iyi bir seçenek olabilir. Peki, mangalı nerede yakmalı? İşte şehre yakın mangal yapabileceğiniz bazı mekanlar...
ÇAM AĞAÇLARININ ALTINDA, TADI BAŞKA
Sarıyer'de Kilyos Yolu üzerindeki Saklıbahçe, dört dönüm arazi içinde çam ağaçları altında mangal keyfi yapabileceğiniz bir yer. Tüm et ve meze çeşitleri hazır bulunuyor. Burada bütün rakı mezelerini bulmak da mümkün. Ezme, haydari, pilaki, közlenmiş biber spesiyal mezelerinden sadece birkaçı. Antrikottan kuzu pirzolaya tüm et çeşitlerini var. Köşeli yoğurdu ise mutlaka tadılması gereken bir lezzet. Çocuklar için oyun parkı da bulunan Saklıbahçe'ye hafta sonu fazla rağbet oluyor. Bu yüzden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Tel: (0212) 271 99 24
İSTİKAMET: CUMHURİYET KÖYÜ
Mangal denilince ilk akla gelen yerlerden biri Cumhuriyet Köyü'dür. Polonezköy'ü geçtikten sonra vardığınız bu köydeki ilk piknik ve mangal alanıysa Polonez Park. Yemyeşil doğasıyla daha görür görmez insanı büyülüyor. Polonez Park'ta şemsiye gibi servisleri de var. Böylece çok sıcak ve güneşli havalarda gölge kapma yarışına girmenize gerek kalmıyor. İsterseniz mangalı onlar yakıyor ve masanızın yanına getiriyorlar. Yok, eğer siz yakmak isterseniz, iş başa düşüyor. Ama eğer "Ben yakamam, biri yardım etmeli," derseniz, görevliler bu sorunu da sizin yerinize hallediyor. Polonez Park'ın çöp şişleri çok beğeniliyor. Sabah 09.00'da açılan mekan, gece yarısına kadar açık. Burada meze çeşidi yok. Sadece beyaz peynir ve salata veriyorlar. Rakı içmek isteyenler de şişesini yan
ÇOCUK PARKI DA VAR
Cumhuriyet Köyü'ndeki bir başka mangal mekanı ise Beyaz Bahçe Restaurant. Yemyeşil alana kurulu bu restoranda çocuklar için oyun parkuru ve top oynama sahaları da var. Saat 12.00'de mangalda duman tütmeye başlıyor gece 24.00'e kadar dileyenler keyif yapıyor. Amerikan salata, haydari gibi mezeleri de var. Tel: (0216) 434 51 31
MANGAL YAKMANIN PÜF NOKTALARI: 
Mangal yakarken kömürleri mangalın kenarlarına yerleştirmek gerekiyor. Aksi takdirde kömürler rüzgar alarak sönebilir.
Kömürleri yerleştirdikten sonra çırayı onların üzerine koymalısınız.
Kömürler yanmaya başladıktan sonra üzerine kömür ekleyerek, ateş alanını genişletmeniz gerekir.
Ardından ateşi bir gazete ya da yelpazeyle yellemek lazım. Bu işlemi fön makinesi yardımıyla da yapabilirsiniz.
İlk aklınızda tutmanız gereken kural; farklı yemeklerin farklı ısılarda piştiğidir.
Mangaldaki etlerin iç sıcaklığını ölçmek için bir et termometresi kullanabilirsiniz. Böylece sık sık "Pişti mi?" diye çatal batırmak zorunda kalmazsınız.
Mangalı yaktıktan sonra yaklaşık yarım saat kömürün tamamının yanmasını beklemek gerekiyor. Ateş çok harlı olursa etin dışı pişer, ama iç kısmı çiğ kalır.
GÜRÜLTÜDEN UZAK KALMAK MÜMKÜN
Geniş bir alanda, doğanın tadını çıkara çıkara mangal yakmak isterseniz, istikamet Sarıyer'deki Bahar Country olabilir. 15 bin kişilik alana sahip mekanda rahat rahat kendinize bir köşe seçebilir ve gürültüden uzak mangalınızı yakabilirsiniz. Buraya giderken de etinizi, mangalınızı ya da mezelerinizi yanınızda götürmenize gerek yok. Közde patlıcanı ve şakşukası iddialı olan mekanda mezeler 7, salatalar 3 lira. Kırmızı etin kilosunun 80, beyaz etin 70, pirzolanınsa 90 TL olduğunu da söyleyelim ve hafta sonları rezervasyonunuz olmasa bile rahatlıkla yer bulabileceğiniz bilgisini de verelim. Tel: (0212) 242 27 40
SUCUK KÖFTESİ İÇİN BİLE GİDENLER VAR
Silivri'deki Çamlık Et Mangal, İstanbul'daki en popüler mangal yakma yerlerinden biri. 40 dönüm çam ormanı arasındaki arazide, yağmurlu günler için 70 kişilik kapalı alan da var. Burada mangal korlanmış halde masanıza geliyor ve siz sadece içeceğinizi, etlerinizi ve mezelerinizi istiyorsunuz. Sucuk köftesi, mekanın spesiyali. Sırf bu köfteyi yemek için bile mekana gidenler var. Tüm olarak gelen közlenmiş patlıcan da mekanın spesiyalleri arasında. Sabah 10.00'da gelip, gece 22.00'ye kadar burada vakit geçirenler oluyor. Beyaz etlerin kilosu 25, karışık 75 lira. Buraya özel yapılan Silivri dana mandıra yoğurdu da mutlaka tadılması gerekenler arasında. Tel: (0212) 749 71 07

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.