İdolüm: Gilbert Garcin
***
Gurme değilim. Sadece gezginim. Bu nedenle dünyanın çeşitli şehirlerinde çok sosisli yedim, çok gece yarısı kayıntısı arayışına çıktım, şehrin en iyi omleti için çok sıra bekledim. Bu 'en esaslısını bulma' derdim İstanbul'un gündelik hayatında da sürüp gidiyor. Üç yıllık rötarla da olsa, sonunda, yollar ve ortak kader beni Mutfak Sanatları Akademisi'ne çıkardı. Şimdiye kadar yemek müzesi değerindeki bu cevheri keşfetmemiş olduğum için önce kendimden, sonra sizden özür dilerim. Bir öğlen vakti, güneşi tepeden alan masalarına oturup, fasulyeli tavuk salatasından sonra mini barbeküde kuskusla gelen et satay siparişi verdim. Ben olayın restoran tarafında lezzetten kendimden geçerken, yan binada 18-30 yaşları arasında, yemeğin anatomisini anlamaya kendini adamış öğrenciler en iyisini, en kısa sürede, en havalı sunumla servis etmek için ter dökmekteydi. İçlerinde üniversitede kaybedeceği yıllara baştan tekmeyi savurup şef olmak isteyenler de vardı, zararın neresinden dönülse aşçı olunur diyen hayalperestler de. Mutfak Sanatları Akademisi'nde...
Her eve dank! lazım
Her eve, ofise, yaşadığı yeri yuva yapamamış insanlara, beyaz kanepesinin yüzünü değiştirmek isteyene, tavana lamba bulamayana, ortaya sehpa arayana, bu koltuk benim, başkası oturmasın diyenlere, dank!'tan bir mobilya lazım. Net! Çayır Cad., CarrefourSa Otopark, No:4, İstinye Tel: (0212) 229 72 00 www.dank-design.com
EN SON HABERLER
- 1 Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti
- 2 Hep mutlu olmak zorunda değiliz
- 3 Sevgiliye ulaşmak için ses ve söze ihtiyaç var
- 4 Bu okullarda anne-baba adayları eğitiliyor
- 5 Boğaz’da kürek keyfi kabus olmasın
- 6 Aykırı bir ikon
- 7 Evde akıllı cihazlara yer açın güvenliği de ihmal etmeyin
- 8 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 9 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 10 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut