Baharın tadı onlarla çıkar
Çilek: Yalnızca adını duymak bile ağzınızı sulandırmaya yetiyor değil mi? İster üzerine pudra şekeri serpin, isterseniz de sade haliyle tüketin. Ama mevsimi geçmeden çilek yemeyi ihmal etmeyin.
Kuzu eti: : Bahar, kuzu etinin en güzel zamanıdır. Hatta Hıdırellez'de taze kuzu eti yemek bir adet haline gelmiştir. İster mevsim sebzeleriyle pişirin, ister pirzola olarak tüketin.
Domates: Malum, artık 12 ay domates bulabiliyoruz. Ama yine de hormonsuz, mis gibi kokan, sofralarda 'yancı' olarak değil de baş aktörlerden biri olabilecek lezzetteki domatesler için doğru mevsim bahar ortaları.
Enginar: Baharın müjdecilerinden enginar, sağlığa faydalarıyla öne çıksa da, maharetli bir aşçının elinde harika bir zeytinyağlı yemeğe veya enginarlı pilava dönüşebilir.
Tatlı bezelye: Marketlerde yaprak bezelye veya sultani bezelye adıyla da bulabilirsiniz. Kabuğuyla tüketilebilen bu bezelye türü; çiğ haliyle salataya katabilir, buharda haşlanabilir, kendi başına veya zeytinyağlı bir yemekte kullanılabilir.
EN SON HABERLER
- 1 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 2 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 3 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut
- 4 Bu turun farkı kadınlar
- 5 Sessiz lüksün sembolü
- 6 Düşünceleriniz hayatınızı yönlendiriyor
- 7 Atalarının mirasını fotoğrafta yaşatıyor... Adıyamanlı kadınların kültürel mirası: Kofi
- 8 Osmanlı alimlerinin 150 yıllık kayıp hikayesi
- 9 Başkasına yardım derken kendini unutma
- 10 Moda, kadın sporcuların peşinde