Kapadokya turizm atağında
Kaya evleri, taş konutları onarılıyor, restoranları yöresel yemekleri keşfediyor, yeni oteller açılıyor. Kapadokya'da zor beğenen konukları bile memnun edecek gelişmeler yaşanıyor
ALTINDAN TÜNEL GEÇEN OTEL
Öte yandan, işadamları en üst düzey ziyaretçiyi bile mutlu edecek tesisleri birbiri ardından hizmete sokuyor. Bunların çoğu bölgeye yakışır yemeklerin gerekliliğini kavramış, ellerinden geleni yapıyor. Altından, bir zamanlar köyün mağara evlerini birbirine bağlayan bir tünel geçen, restoran olarak kullanılan görkemli antik yeraltı kilisesi ve 12 bin şişelik şarap kavıyla adeta bir köy boyutlarındaki Argos Oteli, gastronomi alanında da bölgenin en iddialı mutfaklarından birine sahip. İstanbul'da Maçka Brasserie, Port Sedef, Spoil gibi mekanlara imzasını atan Muhittin Ülkü, geçen yıldan beri Ürgüp'te Muti adlı bir restoran işletiyor. 250 yıllık tarihi bir Ürgüp hanında yer alan restoranında yediğim yemeğin kalitesi, bu sezonun ilk akşamı olmasına rağmen, İstanbul'un önde gelen mekanlarından aşağı kalmıyordu.
SİNASOS'TA YÖRESEL YEMEK KEŞFİ
Bir öğle yemeğini tarihi Sinasos, şimdiki adıyla Mustafapaşa'daki 1800'lü yıllardan kalma Old Greek House adlı konakta yedik; yöresel yemeklerin tadı damağımda kaldı. Ama bu toprakların havasını ve tadını taşıyan konağa verilen İngilizce adı yadırgadım. Bölgeye her gelişimde yediklerimden hoşnut kalmaz, içim buruk ayrılırdım. İlk kez mutluyum, daha da önemlisi, çok umutluyum; Kapadokya'nın, birkaç yıl içinde en zor yemek beğenen konukları bile memnun edecek mekanlara sahip olacağına inanıyorum.
EN SON HABERLER
- 1 Duyarsız kalmam düşünülemez
- 2 Rallici annenin co-pilot kızı
- 3 ATM Dubai’de gurur verici bir gösteri
- 4 Fedakarlığın adı anne
- 5 Futbola devam etseydim kesin GS’de oynardım
- 6 Daha az tüketmeye mecburuz
- 7 Gerçekleri sanki efsanelermiş gibi yazdım
- 8 Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti
- 9 Hep mutlu olmak zorunda değiliz
- 10 Sevgiliye ulaşmak için ses ve söze ihtiyaç var