Havada bahar kokusu!
O halde pazara gitme zamanı şimdi. Bahar sofralarında özellikle taze sebzelere yer açmak için sepetimizi enginar, bakla, yabani otlar ve baharatlarla doldurup, lezzetli yemekler pişirelim
Limon çorbası (7-8 kişilik)
2 soğan (küp doğranmış)
2 diş sarımsak
3 kabak
1 havuç
1 patates
2 sarı dolmalık biber
3-4 bütün limon
Yarım taze zencefil
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
200 ml (1 su bardağı) beyaz şarap
1 tatlı kaşığı toz şeker
Sebze veya tavuk suyu
Riviera zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle soğanı zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş iki diş sarımsağı ekleyip sarımsağın yanmamasına dikkat ederek küp doğranmış tüm sebzeleri ekleyip, 5-6 dakika kavurarak terletin. 200 ml beyaz şarap ekleyip alkolü uçana kadar pişirin. Tencerenin yarısına kadar gelecek şekilde sebze veya tavuk suyu ilave edip, aroma vericileri ekleyin. Bu aşamada kabukları soyulmuş 40 gr zencefili ve üç bütün limonu tencereye ekleyip sebzeler pişinceye kadar karışımın içinde tutun. Baskın bir sarı rengi vermek için toz zerdeçalı bu aşamada ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirip ara ara tadını kontrol edin. Limon çok ekşiliğini geçirmeye başladığı zaman içinden alabilirsiniz. Bir kaşık toz şeker ekleyip asit dengesini ayarlayın. Son aşamada limon ve zencefili içinden alıp çorbayı blender'dan geçirin. Tekrar tadına bakarak tuz ve limon suyu gibi aromaları da ekleyip çorbayı tamamlayabilirsiniz.
Izgara kayın mantarı
1 paket (200 gr) kayın mantarı
1-2 diş sarımsak
Kuru kekiktaze kekik
Maydanoz
Tuz
Riviera zeytinyağı
Hazırlanışı
Kayın mantarını yağ, tuz ve baharatlarla aromalandırıp, ızgarada veya harlı ateşte bir tavada pişirin. Servis ederken üzerine taze kekik dalları veya sebze filizleri ekleyin.
Izgara taze enginar
1 adet enginar
1/2 adet avokado
4-5 adet taze bakla içi veya bezelye
Dereotu
Limon
Tuz
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Enginarı önce limonlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra yağlayıp ızgarada iz verin. Sızma zeytinyağı, tuz ve limon ile birlikte karıştırıp servis tabağında avokado dilimleriyle birlikte dizin. Üzerine dekor olarak taze dereotu, limon rendesi ve bakla taneleri ekleyip servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 2 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 3 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut
- 4 Bu turun farkı kadınlar
- 5 Sessiz lüksün sembolü
- 6 Düşünceleriniz hayatınızı yönlendiriyor
- 7 Atalarının mirasını fotoğrafta yaşatıyor... Adıyamanlı kadınların kültürel mirası: Kofi
- 8 Osmanlı alimlerinin 150 yıllık kayıp hikayesi
- 9 Başkasına yardım derken kendini unutma
- 10 Moda, kadın sporcuların peşinde