Her güne bir salata
Yazın yeme-içme alışkanlıkları değişiyor. Sıcak havalarda hafif yemek hem mideyi yormuyor hem de kilo almayı engelliyor. Bunun için pek çok kişi, çareyi salata yemekte buluyor. Biz de haftanın her günü için mevsim sebzeleriyle hazırlanmış hafif salata tariflerini derledik
Pesto soslu, fıstıklı kabak salatası
Malzemeler
Hazırlanışı
Sebze soyucuyla kabakları ince ve uzun halde dilimleyin. Bir teflon tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Kabakları orta ateşte al dente kıvamına gelinceye kadar 1-2 dakika çevirin. Kabakları salata tabağına yerleştirin, üzerine pesto sos, kavrulmuş fıstık, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyerek servis edin.
SALI
Bulgurlu nohutlu yaz salatası
Malzemeler
Hazırlanışı
Bulguru bir kasenin içine alın, üzerine kaynamış su ekleyin. Kaseyi streç film ile örtün ve yarım saat bulgur suyu çekene kadar dinlendirin. Bu sırada soğanları bir kaseye alın ve üzerine soğuk su koyun, 10 dakika bekletin. Bulgur, soğan ve nohutları tuzla birlikte bir kasede karıştırın. Diğer malzemeleri bu kasenin üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, şeker, limonu da ekleyerek servis edin.
ÇARŞAMBA
Izgara kuşkonmazlı salata
Malzemeler
Hazırlanışı
Izgara şeklindeki tavayı ısıtın. Bu sırada kırmızı soğanları yarım ay şeklinde dilimleyip, ikiye bölün. Soğanları tavada zeytinyağı ve tuz ile hafif yumuşayıp karamelize oluncaya kadar pişirin, yaklaşık 15 dakika kadar pişirdiğiniz soğanları, iki dakikada bir karıştırın. Isınan ızgaraya, iki kaşık zeytinyağına bulanmış asparagusları koyun. Kuşknomazları önlü arkalı hafif yumuşayana kadar ızgarada pişirin. Piştikten sonra kuşkonmazları ortasından ikiye bölün. Tavadaki soğanların üzerine balsamik ve şekeri ekleyin. Malzemeleri bir salata kasesinde servis edin.
PERŞEMBE
Hafif patates salatası
Malzemeler
Hazırlanışı
Patatesleri yıkayın, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, süzüp üzerine soğuk su koyun. Domatesleri soyun, çekirdeklerini ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberlerin saplarını kesin, çekirdeklerini boşaltın, halka şeklinde doğrayın. Taze soğanın kabuğunu soyun, püskülünü kesin, yuvarlak doğrayın. Maydanoz ve naneyi ayıklayın, saplarını atın, yapraklarını kıyın. Patatesleri sudan çıkartıp soyun, ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Domates, sivri biber, taze soğan, maydanoz, nane ve yeşil zeytini katın, karıştırın. Bir kaseye zeytinyağı, sirke, limon suyu, toz şeker, hardal, sarmısak, pul biber ve tuzu koyun, çırpın ve salataya döküp karıştırın. Bu salataya konserve veya salamura balık, haşlanmış et veya tavuk, küp şeklinde kesilmiş peynir koyabilir, turşu, turp ve marul da ilave edebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 2 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 3 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut
- 4 Bu turun farkı kadınlar
- 5 Sessiz lüksün sembolü
- 6 Düşünceleriniz hayatınızı yönlendiriyor
- 7 Atalarının mirasını fotoğrafta yaşatıyor... Adıyamanlı kadınların kültürel mirası: Kofi
- 8 Osmanlı alimlerinin 150 yıllık kayıp hikayesi
- 9 Başkasına yardım derken kendini unutma
- 10 Moda, kadın sporcuların peşinde