İtalyan yemeğini nasıl bilirsiniz?
İtalyan mutfağında keşfetmediğimiz ne cevherler varmış. Şimdi bu mutfağı tanımak için yeni bir fırsat var. Yemek yemek, yapmayı öğrenmek ve malzeme almak için hayatımıza yeni nesil bir İtalyan süpermarketi giriyor
Dondurma anında hazır
Uzun yıllardır, Amerika'nın süper sağlıksız hamburger zincirlerinden yediğimiz, sattıkları su ve yapay toz karışımı ürüne dondurma demeye dilleri varmadığından 'sundae' adını verdikleri ürünün gerçeği Eataly'de yediğim. Hem de taze taze, o dakikada gözünüzün önünde yapılan bir dondurma. Eataly'ye özel olarak üretilen makinelerde süt ve dondurma yapmak için gereken malzemeler hazır bekliyor. Dondurmacı, kolu çektiğinde, taptaze dondurma kaymak kıvamında dökülüyor. Taze taze, gözünüzün önünde yapılan tek ürün dondurma değil. Yıllardır Türkiye'de güzelini bulma hayaliyle yaşadığımız ve hâlâ pek az yerde erişebildiğimiz mozeralla peyniri Eataly'de, eleklerden geçirilerek hazırlanıyor. Dakikasında tabağınıza alıp taze taze yiyebiliyorsunuz. Türkiye'de Astoria'nın içinde açılan Okko ile denemesi yapılan ve ilk örneği hayal kırıklığı ile biten 'Restoran, Okul ve Market' konsepti Eataly'de daha iyi oturtulmuş. Toplam 15 restorandan oluşan bölümde panini ve 'la piadina' adı verilen İtalyan gözlemesi gibi çok hızlı yenilebilecek alternatifler kadar makarnadan deniz mahsüllerine, pizzadan sadece sebze yemeklerine ya da tavuk çevirme yapılan yarım saatte oturulup kalkılacak mekanlar da var. Eataly, yemek deneyimini derinleştirmek isteyenler için bir de fine dining alanı oluşturmuş. Michelin yıldızlı Massimo Bottura'nun şefi olacağı bu restoranda İtalyan füzyon yemekleri sunulacak.
Hem ye hem öğren
Bu konseptte market ve restoran bölümlerinin yanında bir de okul kısmı var. Türkiye'deki kursların içerikleri henüz belirlenmemiş ama Roma'da soğan doğramakla başlayan en temel bilgileri içeren kurslar da, sektörün saygın profesyonelleri tarafından verilen özel workshop'lar da mevcut. 'Herkes için iyi yemek, iyi içecek' söylemini çıkış noktası yapan Eataly'de beni tüm bu gördüklerim arasında en çok etkileyen ise, Eataly'nin çalışanlarının, mağazanın en kalabalık olduğu anda, kendi istedikleri alanda, müşterilerle birlikte yemek yemeleri oldu. Markanın ikinci kuşak temsilcisi Nicola Farinetti, "Adil yemek mottomuz. Çalışanlarımıza en iyisini sunmakla yükümlüyüz" diye açıkladı. Belki de Türkiye'nin, bu konseptten sadece yeme içmeden daha fazla öğrenecekleri vardır.
EN SON HABERLER
- 1 Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti
- 2 Hep mutlu olmak zorunda değiliz
- 3 Sevgiliye ulaşmak için ses ve söze ihtiyaç var
- 4 Bu okullarda anne-baba adayları eğitiliyor
- 5 Boğaz’da kürek keyfi kabus olmasın
- 6 Aykırı bir ikon
- 7 Evde akıllı cihazlara yer açın güvenliği de ihmal etmeyin
- 8 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 9 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 10 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut