Son Güncelleme: Cumartesi 19.10.2013
Diplomalı zeytinyağcı dünyaya açılıyor
Altı yıl önce zeytinyağına merak saran Aslıhan Yıldırım, İtalya'da bir okulda eğitim alıp Fransa'da gurme marketlerde satılan kendi markasını yarattı
ÖNCE EŞE DOSTA DAĞITTI
2009'da, Mudanya'da tarihi bir Rum yağhanesini alıp, ilk yıl küçük çaplı bir üretim yapmışlar. Kendileri ve eş dosta dağıtmak için... Herkes çok sevmiş bu yağı. Ertesi sene ürettikleri yağı ise şişeleyip, gurmelere, şeflere ve yurtdışındaki tanıdıklarına yollamışlar, yorumlarını almak üzere. Onlardan da övgü alınca bu işi ciddi şekilde yapmaya karar vermişler ve yağhaneyi restore ettirmişler. 2012'nin nisan ayında da XI.XI Sonsuzluk markasıyla gurme zeytinyağı piyasasına adım atmışlar. Aslıhan Yıldırım, şu an Türkiye'nin dört bir yanından talep aldıklarını, damak zevkine düşkün olanların yanı sıra sağlık sorunları için çiğ yağ arayışında olanların da büyük ilgi gösterdiğini söylüyor. Yıldırım tüm Türkiye'yi dolaşarak zeytinleri denediklerini ve kullandıkları ürünlerin hiçbir kimyasal ilaç ve gübre kullanılmadan yetiştirildiğinin altını çiziyor.
EN SON HABERLER
- 1 Atalarının mirasını fotoğrafta yaşatıyor... Adıyamanlı kadınların kültürel mirası: Kofi
- 2 Osmanlı alimlerinin 150 yıllık kayıp hikayesi
- 3 Başkasına yardım derken kendini unutma
- 4 Moda, kadın sporcuların peşinde
- 5 Atalarının mirasını fotoğrafla yaşatıyor
- 6 Spora başlamadan tak saatini koluna
- 7 Modern dilencilik
- 8 Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz
- 9 Çocukları ‘yetişkin olmayan’ anne-babalar büyütüyor
- 10 Eskiden kupayı bölüşürlerdi