Alaturka usulü Japon mutfağı
PİŞERKEN SEYREDİN
Önce içki menüsüne göz attım. Şarap listesindeki en mütevazı Türk şaraplarının bile 180 liradan başladığını gördüm. Ardından yemeklere geçtim. Alakart menüden seçim yapmakta zorlananlar için farklı kombinasyonlarla çok sayıda fiks menü sunulmuş, bunlara Et Menüsü (105 TL), Şişteler Menüsü 2 (130 TL), Deniz Ürünleri Menüsü 2 (150 TL) gibi adlar verilmişti. Yemekte içki içmedik. Arkadaşım, çorba, mevsim salata, deniztarağı ve karides şiş, kapaklı porselen sahanda buğulama deniz ürünleri ve mevsim sebzeleri ve ardından tatlıdan oluşan Klasik Set Menü 6 (120 TL), ben de çorba, mevsim salata, köri soslu bonfile, somon fileto ile tatlıdan oluşan Klasik Set Menü 7 (115 TL) istedik. Arkadaşım miso çorbası, bense acılı ekşili çorba ısmarladım. Tatlı olarak da ananaslı dondurmayı tercih ettik. Yemek önümüzde pişirilirken seyretmek gerçekten hoştu. Mekanın estetik tasarımı da etkileyiciydi. Ama U şeklinde masaları başkalarıyla paylaşarak oturmak, sofrada samimi sohbete imkan vermiyordu. İki set menüye ödediğimiz 270 TL hesap da bize oldukça yüksek geldi. Türk damak tadına uygun tek şey, hiç değilse somonun yanındaki enginar olabilirdi. Ama o da uzaktan yakından alaturka değildi.
EN SON HABERLER
- 1 Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti
- 2 Hep mutlu olmak zorunda değiliz
- 3 Sevgiliye ulaşmak için ses ve söze ihtiyaç var
- 4 Bu okullarda anne-baba adayları eğitiliyor
- 5 Boğaz’da kürek keyfi kabus olmasın
- 6 Aykırı bir ikon
- 7 Evde akıllı cihazlara yer açın güvenliği de ihmal etmeyin
- 8 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 9 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 10 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut