Son Güncelleme: Pazar 16.02.2014
Göksu kıyısında Çerkez ziyafeti
PORSİYONLAR ÇOK BÜYÜK
Önden cevizli acuka ve iki çeşit Çerkez peyniri geldi. Acuka genellikle adına yakışan acılıktadır. Burada tattığım acı. sevmeyenleri mutlu, sevenleri ise mutsuz edecek cinstendi. Ardından ortaya diğer yemekler dizildi. İtalyan raviolisi büyüklüğünde, sosla lezzetlendirilmiş, Pishalve dedikleri bir tür mantı servis edildi. Biri barbunya ezmesi, cevizle doldurulmuş, üzerine ince kıyılmış, Çerkez usulü kurutulmuş et ve sos gezdirilmişti. Ötekinin içi kıymalıydı, üzerine sarımsaklı domates sos gezdirilmişti. İkisi de kusursuzdu. Birer tabak, etli ve tavuklu olmak üzere Şıps Basta dedikleri ana yemek geldi. Şıps, un, tereyağı ve sütle yapılan çok koyu olmayan bir beşamel sos. Basta ise mısır unlu bir tür bulgur pilavı. Basta halka şeklinde tabağı çevreliyor. Ortasına Şıps sosu içinde et ya da tavuk parçaları serpiştirilmiş. Ben tavuklusunu daha çok beğendim. Köy tavuğu hemen fark ediliyordu. Kubina'nın porsiyonları aşırı büyük. Tatlı yiyemediğimiz gibi yemekleri de bitiremedik. Kahvelerin ardından 175 TL hesap ödeyip ayrılırken Ezginin Günlüğü grubu tıklım tıklım salonda müzik ziyafetini sürdürüyordu.
EN SON HABERLER
- 1 Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti
- 2 Hep mutlu olmak zorunda değiliz
- 3 Sevgiliye ulaşmak için ses ve söze ihtiyaç var
- 4 Bu okullarda anne-baba adayları eğitiliyor
- 5 Boğaz’da kürek keyfi kabus olmasın
- 6 Aykırı bir ikon
- 7 Evde akıllı cihazlara yer açın güvenliği de ihmal etmeyin
- 8 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 9 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 10 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut