Lezzetli Antakya mutfağı
PEYNİR ANTAKYA 'DAN GELİYOR
Ben yemek olarak çok sevdiğim tepsi kebabının "zerzevatlı" tabir edilen soğan piyazı üzerinde servis edilenini seçtim. Arkadaşlarım ise kuşbaşı kebap ve el kıyması Antakya kebabını paylaştılar. Yemeğin üstüne künefe söyledik. Yediklerimizin hepsi çok iyi, malzemeleri özgündü. Ama künefe, başyapıttı. Meğer peyniri her gün Antakya'dan taze getiriliyor, mis gibi yöre tereyağı ile hazırlanıyormuş. Küçük ölçekte yapılamadığı için, bir kişinin kendi yiyebileceği kadar künefe ısmarlayamaması oldukça hazin. Biz dört kişi gittiğimiz için bu sorunu yaşamadık, kahvelerimizi yudumladık, kişi başı 75 TL hesap ödeyip çok mutlu ayrıldık.
BEĞENDİKLERİM
Çakma Antakya lokantalarından değil. Malzemesi Hatay'dan geliyor, yemekleri özgün ve lezzetli. Servis de çok başarılı. Garson yerel spesiyaliteler konusunda bizi iyi aydınlattı.
BEĞENMEDİKLERİM
Ciddi bir olumsuzluk saptamadım. Ama yalnız gitseydim ve nefis künefeyi dört kişinin üstesinden gelebileceği büyük bir sahanda yaptıkları için yiyemeseydim, epey canım sıkılırdı.
Mutfak ****
Servis ****
Ambians ****
Antakya Restaurant Bağdat Cd. Plaj Yolu Sk 23/A, Caddebostan Tel: 0216 360 31 11
EN SON HABERLER
- 1 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 2 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 3 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut
- 4 Bu turun farkı kadınlar
- 5 Sessiz lüksün sembolü
- 6 Düşünceleriniz hayatınızı yönlendiriyor
- 7 Atalarının mirasını fotoğrafta yaşatıyor... Adıyamanlı kadınların kültürel mirası: Kofi
- 8 Osmanlı alimlerinin 150 yıllık kayıp hikayesi
- 9 Başkasına yardım derken kendini unutma
- 10 Moda, kadın sporcuların peşinde