Fırında lezzetli ve sağlıklı
Yaşam tempomuz ne kadar hızlanırsa hızlansın, yemeklerle ilgili bir gerçeği değiştirmek mümkün değil. Bir yemek ne kadar kısık ateşte pişerse, o denli lezzetli oluyor. Üstelik diğer tüm pişirme yöntemlerine göre de sağlıklı
Fırında pideli köfte (8 kişilik)
MALZEMELER
Köfte için
* 1 kg kıyma (dana kaburgadan)
* 2 adet yumurtanın akı
* 2 diş dövülmüş sarmısak
* 1 rendelenmiş soğan
* 4 adet tırnak pide
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* Kimyon
* Karabiber
* Pulbiber
Sosu için
* 6 adet domates
* 2 çorba kaşığı salça,
* Tuz
* Karabiber
Üzeri için
* 3 çorba kaşığı tereyağı
Servis için
Yoğurt
Yapılışı
Köfte için kıyma, yumurta akı, sarmısak, soğan, tuz, kimyon, karabiber ve pulbiberi derin bir kapta yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfteleri hazırlayın. Pideleri tereyağı ile yağlayıp fırında kızartın. İri parçalar halinde kestikten sonra servis tabağına alın. Üzerine fırından çıkardığınız köfteleri yerleştirin. Sosu için domatesi közleyin ve kıyın. Salça, tuz ve karabiber ile birlikte tavada 5 dakika pişirin. Köftenin üzerine gezdirin. Kızdırılmış tereyağı döktükten sonra yoğurtla birlikte servis yapın..
Fırında sebzeli levrek (1 kişilik)
Malzemeler
* 1 adet levrek
* 2 adet orta boy kırmızı soğan
* 2 adet orta boy beyaz soğan
* 2 adet orta boy havuç
* 4 dal taze soğan
* 1 orta boy kabak
* 3 adet defne yaprağı
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
Yapılışı
Balığın içini ve dışını tuzlayın. Soğanları piyazlık, havuçları ince halkalar şeklinde doğrayın. Taze soğanı ince kıyın. Sebzeleri geniş bir kaba alın. Defne yaprağı ve tuz ekleyip, harmanlayın. Yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin. Güvecin içine sebzeleri düz bir şekilde yayın. Üzerine balığı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirip servis yapın.
Sucuklu kaşarlı pide (4 adet)
MALZEMELER
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 1 paket kuru maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Yeteri kadar tuz
* Aldığı kadar un
* 250 gr. kaşar peyniri
* 1 kangal sucuk
* 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı
Derin bir kabın içine üç bardak un koyun. Tuzunu atın. Kuru maya ve toz şekeri bir miktar ılık su ile eritip una ilave edin. Ilıtılmış sütü de ekledikten sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurun. Kabın üzerini kapatın. Hamuru ortalama 40 dakika süresince soğuk olmayan bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur kabarıp mayalanınca istediğiniz büyüklükte bezeler koparıp merdaneyle oval bir şekilde açın. Hamurun orta kısmına rendelediğiniz kaşar peynirini serpiştirin. Peynirin üzerine sucukları dizin. Hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın ısınırken, bir yumurtanın sarısını fırça yardımı ile sucuklu kaşarlı pidenin kenarlarına sürün. Tepsilere pideleri yerleştirip fırına sürün. Dilimleyerek servis yapın.
Güveçte mantarlı tavuk (4 kişilik)
Malzemeler
* Yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk et
* 6 adet arpacık soğan
* 250 gram mantar
* 2'şer adet domates ve 5-6 adet kiraz domates
* 2 diş ince kıyılmış sarmısak
* Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
* 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Arpacık soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin. Derin bir kabın içinde tavuk, arpacık soğan, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates, kiraz domates, sarmısak, karabiber, pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti
- 2 Hep mutlu olmak zorunda değiliz
- 3 Sevgiliye ulaşmak için ses ve söze ihtiyaç var
- 4 Bu okullarda anne-baba adayları eğitiliyor
- 5 Boğaz’da kürek keyfi kabus olmasın
- 6 Aykırı bir ikon
- 7 Evde akıllı cihazlara yer açın güvenliği de ihmal etmeyin
- 8 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 9 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 10 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut