İftar sofralarının baş tacı sütlü tatlılar
Ramazan geldi. Uzun saatler oruç tutulan yaz günlerinde iftardan sonra haliyle tatlı istiyor insanın canı. Eğer sahurda ya da iftarda tatlı yemek istiyorsanız hem sağlığınız hem de kilo kontrolü için hafif tatlıları tercih etmelisiniz. Uzmanlar özellikle sıcak Ramazan günlerinde güllaç, sütlaç, dondurma gibi sütlü tatlıların ilk tercihiniz olması gerektiğini söylüyor
Fırın sütlaç (4 kişilik)
Malzemeler:
* 1 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı su
* 4 su bardağı süt
* Bir buçuk su bardağından biraz eksik tozşeker
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 paket vanilya
* 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı: Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp suyunu ekleyin ve haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp tozşekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Soğutup servis yapın.
Krem karamel (4 kişilik)
Malzemeler: Krem karamel karışımı:
* İki buçuk su bardağı süt
* 5 çorba kaşığı tozşeker
* 4 adet yumurta
* 1 paket vanilya Karamel için:
* 1 su bardağı tozşeker
* 2-3 damla limon suyu Hazır Üzeri için:
* Hazır krem karamel sosu
Yapılışı: Karamel için tozşeker ve limon suyunu, orta ısılı ocakta koyu renk alana kadar pişirin. Karışımı krem karamel kaplarının tabanına pay edin. Krem karamel için sütü ocakta ısıtın. Ayrı bir yerde tozşeker ve yumurtayı karıştırıp, ocaktaki sıcak süte ilave edin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın. Krem karamel karışımını, kaplardaki karamelin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuyunca, kapları servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine krem karamel sosu gezdirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Not: Hazır krem karamel sosunu marketlerden temin edebilirsiniz.
Güllaç (15 kişilik)
Malzemeler:
* 1 paket güllaç
* 750 gram tozşeker
* 8 su bardağı süt
* Yarım çay bardağı gülsuyu
* 300 gram dövülmüş ceviz içi
* Süslemek için nar tanesi
Yapılışı: Tozşekeri süte ilave ederek, iki taşım kaynatın. Gülsuyu ilave ederek, ılınmaya bırakın (el yakmayacak şekilde). Genişçe bir kap içerisine alın. Güllaç yapraklarını tek tek süt ile ıslatarak, orta boy bir tepsiye dizmeye başlayın. 2 kat güllaç yaprağı koyduktan sonra, ceviz içi serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süt ile ıslatarak ve aralarına ceviz içi koyarak tepsiye dizin. Artan sütü üzerine dökerek, soğumaya bırakın. Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kuruluş Osman’ın Ulcay’ı Ümit Kantarcılar’dan samimi açıklamalar! “Dizi ve sinema sektöründeki başarımız tesadüf değil”
- 2 Dünya çatışıyor ABD kazanıyor
- 3 Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut
- 4 Bu turun farkı kadınlar
- 5 Sessiz lüksün sembolü
- 6 Düşünceleriniz hayatınızı yönlendiriyor
- 7 Atalarının mirasını fotoğrafta yaşatıyor... Adıyamanlı kadınların kültürel mirası: Kofi
- 8 Osmanlı alimlerinin 150 yıllık kayıp hikayesi
- 9 Başkasına yardım derken kendini unutma
- 10 Moda, kadın sporcuların peşinde