Giriş Tarihi: 14.06.2020

Karantina kiloları Bodrum’da atılıyor Alaçatı müdavimlerini bekliyor

Yeni normale geçişle birlikte Bodrum ve Alaçatı’da sosyal hayat gerçekten hareketlendi mi? Önlemlere uyuluyor mu? Hangi mekanlar ilgi görüyor? Plajlar doluyor mu? İşte Bodrum ve Alaçatı müdavimlerinin izlenimleri eşliğinde yazın ilk Ege trend rehberi

MARKA DANIŞMANI SARP YAMAN, BODRUM'DAN BİLDİRİYOR
Sosyal hayat hareketli, işletmeler kurallara uyuyor

Yıllardır pek çok popüler markaya danışmanlık veren Sarp Yaman bu yaz Bodrum'da. Yaman'a "Bodrum'da sezon başladı mı?" diye soruyorum, anlatmaya başlıyor: "Cevat Şakir ne kadar akıllarımızı Bodrum'da bırakıp gideceğimizi söylemiş olsa da bu sefer aklımı kesinlikle başka yerde bırakıp Bodrum'a giriş yaptım. İnanır mısınız aylardır ilk defa nefes alıyormuş gibi hissettim. Tabii hemen maskemi taktım ve gezmelere başladım. İlk dikkatimi çeken şehrin gayet kalabalık olmasına rağmen kurallara gerek işletmelerin gerekse de insanların İstanbul'dan daha çok uyduğu oldu." Peki Bodrum'da neler mi oluyor? İşte Yaman'ın çıktığı mini turdan izlenimler:

Evlere kapandığımız süreçte pek çoğumuz kilo aldık, hantallaştık. Durum böyle olunca sağlık ve detoks merkezlerinin revaçta olmasına şaşırmamak lazım. Bu senenin en yenisi Adabükü'nde açılan Le Meridien Bodrum Beach Resort'un bünyesindeki Vitalica. Doktorlar ve terapistler eşliğinde vücudun ve ruhun temizlendiği bu tesis şimdiden gözde olmuş bile.
Covid 19'a karşı her otel birçok önlem almış durumda fakat bunların arasında işleri en sıkı tutan muhtemelen Türkbükü'ndeki No 81. Acıbadem Hastanesi'yle ortak bir çalışma yürüten No 81'in içinde karantina ve muayene odası hazırlanmış ve enfeksiyon hastalıkları eğitimli hemşireler sürekli otel bünyesinde bulunuyor.
Geçen sene Bodrum'a şahane bir giriş yapan Fiko Ocakbaşı yeni eklenen barı ve iskelesiyle daha da büyümüş. Fiko şimdiden hem sosyal mesafeli hem de dopdolu.

Yalıkavak Marina koronalı günlerde her türlü önlemi almış durumda. Maskenizi evde mi unuttunuz? Marinanın hemen girişindeki 'maskematik' 1 TL karşılığı bu derdinize deva oluyor.
Yalıkavak Marina'daki Cookshop her zamanki istikrarıyla doluluğunu koruyor. Dükkana girer girmez ateşiniz de ölçülse, masalar arasında sosyal mesafe de olsa Cookshop sıcak ortamını kaybetmemiş.
Sezon tam başlamadan ilk açılan mekanlardan bir tanesi de Yalıkavak Marina'daki Nusret.

Bodrum'a gelip de mutlaka uğramanız gereken mekanlardan biriyse Panorama Pasanda. Yalıkavak'ın tepesindeki restoran, konum olarak bana İstanbul'daki Pierre Loti'yi anımsatıyor. Restoranın sahibi ve şefi Murat Bey'in gastronomik buluşlarının kesinlikle tadına bakmalısınız. Hele bir 'balık simidi' var ki ben hayatımda bu kadar lezzetli bir deniz ürünü yemeği yemedim
Bodrum'un bu seneki en yenisi benim de işletmesine dahil olduğum Gündoğan'daki BVS Bosphorus Hotel. Otel bünyesindeki Günay Restoran Funda Arar ile, Sahne Beach ise Demet Akalın konseriyle 20 Haziran'da açılıyor.
PLAJLAR DOLU

Bodrum'da 'kahvaltı' deyince artık en popüler mekan Bozukbağ Kahvaltıcısı. Hem sosyal mesafeye uygun alan hem doğa hem de leziz yemekler var. 12 dönüm içinde bin 200 ağacın ve 500 hayvanın olduğu bir mekan Bozukbağ.
Bu yaza damgasını vuracak yerlerden biri yine Moon Beach. Açılır açılmaz pek çok tanıdık ismi ağırlamaya başladı bile.
Türkbükü de sezonu açtı. Cemal Yarar'ın Mavi Suit'i hem otel hem plaj olarak dolmaya başladı. Mantı günleri ise hala popüler.
Biraz da Gümüşlük'ten haber verelim. Mimoza'ya gitmeden olmaz... 1 Haziran'da kapılarını açtı.
CEM NADİRAN-ESRA TÜRKER, ALAÇATI'DAN BİLDİRİYOR
Mekanlar haziran ayını hazırlığa ayırdı

DJ Funky C yani Cem Nadiran ile iletişim uzmanı Esra Türker, Alaçatı sevdalısı bir çift. Bu yıl sezonu erken açanlardan. Çeşme-Alaçatı hattında nelerin yaşandığını da onlardan dinleyelim: "Alaçatı her sene olduğu gibi Bodrum'dan çok daha geç sezona başlıyor. Tarihinin en boş günleri diyebiliriz. Hayalet köy... Ama bu sene her şehirde hayat aynı anda başladığı için burada da yavaş yavaş sezona giriş yapılıyor." Çiftin Alaçatı notları ise şöyle:

Karantina süresince paket servis yapan Dost Pide, Burger No 7, Pizza Locale gibi mekanlar 1 Haziran itibariyle masa düzenine geçtiler. Tüm mekanlarda oturduğunuz an ateşiniz ölçülüyor. Çatal, bıçak, bardak paketli.
İzmir'in rahat ve biraz da vurdumduymaz hali, özellikle Çeşme'de vaka görülmediği ya da bir-iki gibi az sayıda olduğunun bilinmesi maske kullanımını oldukça düşürmüş durumda. Açıkçası onlar "İstanbullular gelmeye başlayınca asıl o zaman tehlike var" diyorlar.
Mekanların ve plajların beklentisi 1 Temmuz itibariyle hareketliliğin artması. Haziran biraz daha hazırlık olarak havanın koklandığı, belirsiz bir ay. Henüz Ilıca Halk Plajı ve otel plajları dışında, bağımsız plajlar açılmadığı için deniz heyecanı da başlamadı.

Butik oteller yavaştan açılmış durumda ama doluluklar hâlâ normallerin altında. Hacımemiş oldukça boş, sadece Zeplin ve Kapari Bahçe tam servis veriyor. Vakko Mare ve İpekyol gibi markalar açık ama tabii ki sirkülasyon az.
9,5 Alaçatı açıldı. Boop ise ay sonunda açılacak. Bence müdavimi olan mekanlar bu sezon iş yapacak.
Köye gelince Köşe Kahve'de oturmak, Sailors Otel altındaki mekanda kahve içmek ya da İmren'de lorlu kurabiye yemek hâlâ değişmez klasiklerden....
Gaia Alaçatı ve Bom Dia yine kahvaltı ve akşamları bir şeyler içmek için en çok tercih edilenler arasında olur.
Ferdi Baba Köyiçi ve Port'daki Ferdi Baba ve Fahri'nin Yeri ise tabii ki açık ve iş yapıyor.
Alaçatı ilk kurulduğu yıllara geri dönüyor aslında ... Sezonu bu kadar kısa olan yazlık şehirlerin kaderi sanırım az ve öz insanla günü kurtarmaya çalışmak olacak.


LEZİZ YEMEKLER VE EĞLENCEYE DEVAM

"Kabuklu deniz ürünleri" denince tek geçtiğim mekanlardan biridir Sota Alaçatı. Ayrıca bünyesinde bulunduğu Viento Hotel de hem konumu hem hizmetiyle her türlü alkışı hak eden mekanlardan. Otel sahibi, kurucusu Figen Erbaş köyün dolması için müdavimlerini bekliyorlar.
Alaçatı bu yaz sezona biraz daha geç hazırlanıyor gibi görünse de gümbür gümbür geliyor. Örneğin "Kimi ararsanız Limon Alaçatı'da" bulabilirsiniz dersem yanlış olmaz. Yasin Becek, Turgay Işık, Hasan Başkaya ortaklığında kurulan mekan 310 kişilik kapasitesini 150'ye düşürdü. Yine aynı leziz tatlar ve eğlence de devam...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.