Pazar 11.07.2010

Istakoz belasına çare bulunsun!

Uğradığımız önemli lezzet duraklarından biri de Çıldır Gölü kıyısında Günay'ın balık lokantasıydı. Günay Bey hasta olduğu için kardeşi Abuzer, çocuklarıyla birlikte bizi bu olağanüstü manzaralı mütevazı kır lokantasında ağırladı. Yanında taptaze çoban salatasıyla sunduğu nefis balığın tadı hâlâ damağımda. İstanbul'da balığın her türlüsünü kanıksamış gurmelere Abuzer Ağbulak'ın tavada hiç kurutmadan kızarttığı sarı sazan filetolarını tatmalarını öneririm. Abuzer Bey lokantadan ayrılırken büyük kentlerdeki nüfuzlu, yetkili kişilere iletmem için imdat çağrısını bana emanet etti. Ben de bu görevi yerine getiriyorum: Bundan bir süre önce çok para kazanacaklarını uman bazı balıkçılar Çıldır Gölü'ne tatlı su ıstakozu atmışlar. Bunlar çoğalmış, o zamana dek 20 küsur balık çeşidiyle dolu göldeki yavru balıkları ve yumurtaları yemeye başlamışlar. Abuzer Ağbulak, "İki-üç yıla kadar burada hiç balık kalmayacak. Bizim de 15 yıllık emeklerimiz boşa gidecek, burayı terk etmek zorunda kalacağız. Ne olur bu ıstakoz belasına bir çare bulun," derken gözleri doluyordu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.