Giriş Tarihi: 11.07.2010

En lüks yerleri

En lüks yerleri
Old Town'da bütün restoranlarda aşağı yukarı fiyatlar aynı. Restoranlara 'konoba' deniyor. Bir nevi bistro... Limanda, deniz kenarındaki Lokanda Peskarija'da yemekler siyah kocaman tencerelerle servis ediliyor. Türkler en çok kalamar tavayı seviyormuş. Yumuşacık. Bir tencereyle dört kişi doyar ama burada âdet kişi başına bir tencere söylemek. Fiyatı ise 60 kuna (8 avro). Ançüez kızartma, sardunya ve istiridye de Dubrovnik'te çokça tüketiliyor. Bir tek sardalyanın fiyatı diğerlerine göre daha pahalı. Gelelim Dubrovnik'in en pahalı restoranlarına... Gil's, Nautika, Proto; kişi başı içki hariç 100 avro harcayabileceğiniz ender yerler. Genelde şehirdeki tüm taksiler size buraları öneriyor. Bunun nedeni taksilere restoran sahiplerinin komisyon vermesiymiş. Gil's, bir Fransız restoranı. Mor-beyaz bir dekorasyonu var. Gece yemeğe gitmeseniz bile 23.00 gibi bir kadeh içki için uğrayabilirsiniz. Hem alt katta hem de terasta masaları var. Ayrıca terasın muhteşem manzaralı bir köşesinde tek bir masası var. Altı kişilik bu masada oturmak için en az 2.000 avro ödemek gerekiyormuş. Nautika ise surların dışında, Adriyatik Denizi'ne tepeden bakan bir konumda. Oldukça şık. Ama yemekler diğer yerlerden farklı değil, üstelik burada da içki hariç kişi başı 100 avro hesap geliyor. Manzarası için uğramak isteyenler çoğunlukta. Ama genelde şehre gelen popüler isimler mutlaka Nautika'da yemek yiyor. Proto ise risottosu ile ünlü bir restoran. Yaş ortalaması nispeten daha yüksek. Fiyatlar da Nautika ile hemen hemen aynı.