Şerbetle serinleyin, tatlıyla ağzınızı lezzetlendirin
Tarçın şerbeti
HAZIRLANIŞI:
Elmayı dört parçaya bölün ve bütün malzemelerle birlikte bir tencereye alın. Kısık ateşde yaklaşık 20 dakika kaynatın. Ardından şerbeti soğutun ve tülbentten süzdürün. +4 derece dolapta yaklaşık dört saat dinlendirdikden sonra servis edin.
Gül şerbeti
HAZIRLANIŞI:
Gül yapraklarını bir tabağa alın, limon suyunu üzerine dökün. Sonra parmaklarınızla al al oluncaya kadar ezin. Ezdiğiniz yaprakları yarım saat dinlendirin. Şeker, su ve çubuk tarçını kaynatın sonra soğutun. Ardından soğuyan şerbetin üzerine gül yapraklarını ilave edin. Yaklaşık 16 saat demlenmesi için +4 derece dolapta bekletin. Daha sonra bir tülbent yardımıyla şerbeti süzdükten sonra servis edin. Cam kaplara doldurup saklayabilir ve dileğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Güllaç
HAZIRLANIŞI:
Süt, şeker, gül suyu ve çubuk vanilyayı bir tencereye alın ve ocakta parmak yakacak kıvama gelene kadar ısıtın. Ardından güllaçların kırılmadan sığabileceği bir tepsi içinde güllaç yapraklarını teker teker sütlü karışımla yumuşatın. Ayrı bir baklava tepsisine (2 kiloluk) ilk altı kat güllaç yaprağını yerleştirdikten sonra yaklaşık 250 gram ılık süt karışımını güllacın üzerinde gezdirin ve yumuşak olmasını sağlayın. Arasına kavrulmuş fındıkları serpiştirin. Kalan altı yaprak güllacı üzerine ekleyin ve ılık sütle ıslatarak aynı işlemi uygulayın. Ardından iki saat dinledirilin ve sertliğine göre gerekiyorsa süt ilave edin. Dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin.
Demirhindi şerbeti
HAZIRLANIŞI:
Demirhindilerin kabuklarını ayıklayın ve bir tencereye alın. Üzerine 1 litre su koyarak üstü kapalı şekilde bir gece +4 derece dolapta bekletin. Yumuşamış olan demirhindilerin içine karanfil, çubuk tarçın ve toz şeker ilave edin ve kaynatın. Kaynama noktasına geldikten sonra altını kısın ve yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir tülbent yardımıyla şerbeti süzün ve +4 derece dolapta dört saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Kuru baklava
HAZIRLANIŞI:
Yufka hariç tüm malzemeleri robottan geçirip yumuşak bir kıvam elde edin. Daha sonra baklava yufkalarının bir tanesini alın ve üzerine eritilmiş tereyağını (50 gram olan) bir fırça yardımıyla sürün, ardından her tarafına gelecek şekilde esmer şekeri (40 gram olan) serpiştirin. Sonra bir yufka daha alın ve üzerini kapatın, tekrar tereyağıyla üstünü yağlayın ve bir tutam daha esmer şeker serpiştirin. Sonra robotta çekilen karışımdan üç yemek kaşığı kadar yufkanın en üst kısmına yerleştirin ve rulo yapın. Ardından aynı işlemi diğer iki yufkaya da uygulayın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kuru baklava ılıdıktan sonra kesin ve vanilyalı dondurma ile servis edin.
İrmik helvası
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı ve ayçiçek yağını bir tencerede ısıtın ve irmiği ekleyerek kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından çam fıstığını ekleyin. Başka bir kapta şeker, süt ve suyu kaynatın. Bu karışımı helvanın üzerine boşaltın ve sürekli karıştırarak beş dakika kısık ateşte kaynamasını sağlayın. Daha sonra ocağın altını en kısık ateşe getirin ve üzeri kapalı olarak 15 dakika daha pişirin. Ateşten aldıktan sonra kuru üzümleri ekleyin. Bir saat kadar dinlendirin. Oda sıcaklığını derecesine geldiğinde +4 derece dolapta bekletip dilediğiniz meyvelerle servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Ramazan Bayramı için son hazırlıklar sürüyor!
- 2 İdeal Müslüman nasıl olmalı?
- 3 Mazlumun sahibi Allah’tır
- 4 Allah’ın örttüğünü siz de örtün
- 5 Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Dairesi’nde Ramazan yoğunluğu!
- 6 Kim olursa olsun zulmetmeyin
- 7 Uzmanı uyardı! "Ramazan sonrası öğünleri kademeli artırın!"
- 8 Ramazan'dan sonra metabolizmayı hızlandırmak için ne yapılmalı?
- 9 Af dileyen yok mu?
- 10 Kur’an-ı Kerim ziyafeti yaşanacak