Uzmanı anlattı: Ramazanda "Akdeniz tipi beslenme" önerisi
Oruç tutanların uzun saatler su ve yemek tüketmediğini dile getiren Üstündağ, "Burada en önemli nokta susuzluk. Vücut uzun süre besinsiz kalmaya dayanabiliyor ancak yeteri kadar su tüketilmesi çok önemli. Vücudumuzun yüzde 60'ı su. Hücre yapısından kemiğin içine kadar vücudun her noktasında su bulunuyor. O yüzden iftar ve sahur arasında sıvı tüketimine çok dikkat edilmeli. Mümkünse sıvı alımı şeker ve tuzdan uzak içeceklerle karşılanmalı." dedi. İşte haberin detayları geliyor...
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, ramazan ayında "Akdeniz tipi beslenme" tavsiyesinde bulundu. Üstündağ, ramazan ayında beslenme alışkanlıklarının değiştiğini söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Ramazan Bayramı için son hazırlıklar sürüyor!
- 2 Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Dairesi’nde Ramazan yoğunluğu!
- 3 Kur’an-ı Kerim ziyafeti yaşanacak
- 4 Çocuk iftarı geleneği bu Ramazan'da da devam ediyor
- 5 Başakşehir’de Ramazan etkinlikleri sürüyor
- 6 Çocukları ramazan iklimine alıştıran tekne orucu geleneği devam ediyor
- 7 Erzurum'da siparişle yapılan ramazan pideleri "isme özel" çıkıyor
- 8 Ramazan sokağı yoğun ilgi görüyor
- 9 İftar sonrası vazgeçilmez lezzet haline gelen lezzet: 'kahve'
- 10 Ramazan’ın heyecanı bu çarşıda!