Ramazan ayında şişkinliği önlüyor! Yemeklerinize bir tutam ilave ederseniz...
Diyetisyen Merve Sena Nazlı, Ramazan ayında şişkinlik yaşamamak için öğün kontrolü yapılmasının önemli olduğunu belirterek, iftarda ve sahurda tok tutsun düşüncesiyle tüketilen yüksek karbonhidratlı, yağlı, bol baharatlı besinlerin çoğu kişide şişkinlik, gaz, kabızlık ve mide ağrılarına sebep olduğunu söyledi. İşte haberin detayları geliyor...
Beslenme ve Diyet uzmanı Merve Sena Nazlı, Ramazan ayında şişkinlik yaşamamak için öğün kontrolü yapılmasının öneminden bahsetti. Merve Sena Nazlı, "Ramazan ayının gelmesiyle beraber yeme düzenlerinin değişmesi, iftarda ve sahurda yağlı, bol baharatlı, tok tutsun diye düşünülerek yüksek karbonhidratlı besinlerin fazlaca tüketilmesi gibi sebeplerden kaynaklı toplumun büyük bir çoğunluğunda öğün sonrası şişkinlik, gaz, kabızlık, mide ağrıları gibi birçok durumla karşı karşıya kalınmaktadır'' dedi.
Bağışıklık sisteminin yüzde 70'inin bağırsaklarımız tarafından sağlandığını da vurgulayan Nazlı, "Bağırsaklarımız düzenli çalışmazsa sindirim problemlerinin yanında huzursuzluk, sinirlilik gibi duygu durumumuz da etkilenir. Ramazan da oruç tutan çoğu kişide bağırsakların düzensiz çalışmasından dolayı huzursuzluk veya sinirlilik görülür" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Ramazan Bayramı için son hazırlıklar sürüyor!
- 2 Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Dairesi’nde Ramazan yoğunluğu!
- 3 Kur’an-ı Kerim ziyafeti yaşanacak
- 4 Çocuk iftarı geleneği bu Ramazan'da da devam ediyor
- 5 Başakşehir’de Ramazan etkinlikleri sürüyor
- 6 Çocukları ramazan iklimine alıştıran tekne orucu geleneği devam ediyor
- 7 Erzurum'da siparişle yapılan ramazan pideleri "isme özel" çıkıyor
- 8 Ramazan sokağı yoğun ilgi görüyor
- 9 İftar sonrası vazgeçilmez lezzet haline gelen lezzet: 'kahve'
- 10 Ramazan’ın heyecanı bu çarşıda!