Sağlık için iftarda ve sahurda maden suyu içilmesi önerisi
Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Şule Aktaç, maden suyunun, ramazanda su ihtiyacını karşıladığı, içerdiği magnezyum, kalsiyum, potasyum, bikarbonat, sodyum, demir ve çinko ile mineral eksikliklerini giderdiği için iftarda ve sahurda tüketilmesinin uygun olduğunu bildirdi.
Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada maden suyunun, susuzluk giderici etkisi, mineraller içermesi, sindirimi kolaylaştırması, hazımsızlığı ve kabızlığı önleyici özelliğinden dolayı, ramazanı sağlıkla geçirmek isteyenlerin baş ucu içeceği olduğu belirtildi.
Ramazanda uzun süren açlık ve azalan öğünler nedeniyle besinler kadar içilen içeceklerin de yeterli ve dengeli beslenmenin, ramazanı sağlıklı geçirmek için önem taşıdığının altı çizilen açıklamada, "Özellikle, maden suyu tercih edildiğinde vücut için gerekli olan besin ögeleri alınabilmekte ve sindirim sonrası yaşanan hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunlar ortadan kalkabilmektedir." ifadesine yer verildi.
EN SON HABERLER
- 1 Uzmanı uyardı! "Ramazan sonrası öğünleri kademeli artırın!"
- 2 Uzmanından ramazanda sağlıklı beslenme önerileri
- 3 Uzmanlardan kalp hastalarına "iftarda aşırı yüklenmeyin" uyarısı
- 4 Uzmanından "Ramazanda öfke patlamalarına dikkat" uyarısı
- 5 Ramazanda görülen baş ağrılarını önlemenin yolları
- 6 Uzman psikolog orucun psikolojik faydalarını anlattı: "Sadece bedeninizi değil ruhunuzu da yeniliyor!"
- 7 Ramazanda metabolizma hızını kat kat artıran yöntem! Sahurda mutlaka...
- 8 Ramazanda organlarınızı yormayın! Sahurdan sonra mutlaka...
- 9 Uzmanlardan Ramazan ayında uyku ve beslenme uyarısı
- 10 Uzmanı, Ramazan ayında günde kaç litre su tüketilmesi gerektiğini açıkladıDoç. Dr. Ramazan Danış: “Günde en az 2,5 litre su tüketin”