Pazar 17.05.2009
Son Güncelleme: Pazar 17.05.2009

Üzüm, şarap ve pekmez kansızlığı önleyemiyor!

Kansızlığa neden olan demir eksikliğinin kadınlarda daha sık ortaya çıktığı belirtildi. Prof. Dr. Oğuz Önder, demirin kan yapımında temel bir girdi olduğunu ve dokulara gerekli oksijenin taşınmasını sağladığını vurgulayarak, şunları söyledi:
ETTEKİ DEMİR DAHA FAZLADIR
"Sanılanın aksine şarap, üzüm ve pekmezin kan yapıcı özellikleri, demir içeriklerin düşük olması ve bitkisel kökenli demirin kana daha az geçmesi nedeniyle sınırlıdır. Et ve sakatatta ise daha yüksek oranda demir bulunur. Beslenmemizdeki esas demir kaynağını, daha kolay emilen hayvansal kökenli demir oluştururur. "
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.