Son Güncelleme: Perşembe 16.07.2009
Meyveleri karıştırıp yemek ishal yapıyor!
MUZ İSHALİ ÖNLÜYOR
Yumurta içeren unlu mamuller, yaş pasta, tavuk eti (kırmızı ete göre daha kolay bozuluyor) tüketirken dikkatli olmak gerekiyor. Tavuk eti bozulunca 'salmonella' gibi mikroplar kısa sürede aşırı miktarda ürüyor. Bu mikropların toksinleri de ishale yol açabiliyor. Bazı yiyecekleri az miktarda tüketmek sorun yaratmasa da, fazla miktarda yemek de ishale sebep oluyor. Doktorlar bu konuda da hastalırını uyarıyor. İshal nedeniyle gelen erişkin hastalara özellikle 24 ile 48 saat arası belli yiyecekleri tüketmelerini önerdiklerini söyleyen Dr. Murat Soysal, ishale iyi gelen yiyecekleri şöyle sıralıyor: Muz, şeftali, elma, peynir, zeytin, ekmek ve pirinç...
EN SON HABERLER
- 1 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 2 ‘Serum’ çılgınlığına karşı uyarı: Kuaförde serum taktırıp kalbi duranlar var
- 3 Greyfurtun 8 altın faydası
- 4 Beşinci hastalık korkutuyor
- 5 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 6 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 7 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 8 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 9 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 10 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...