Salı 24.08.2010

Cennetin meyvesi incir kanserin baş düşmanı

Şimdi incir zamanı... Sağlık dostu olan bu lezzetli meyveyi ister taze taze yiyin ister kuru ama mutlaka tüketin... Kanserden tatlı tatlı korunun

Şu sıralar tezgahlarda boy gösteren incirin dünyadaki en büyük üreticisi olduğumuzu biliyor muydunuz? Evet, Aydın yöresinde yetişen incirleri tüm dünyaya biz ulaştırıyoruz... İncir A, C ve B vitaminlerinin yanında sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir açısından çok zengin. 'Cennetin meyvesi' olarak bilinen incirin kurusunda ise bol miktarda omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ile protein var...
ENERJİ VERİYOR
Zevkinize göre ister tazesini ister kurusunu yiyebileceğiniz incirin faydaları ise şöyle:
İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır. Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Vücuda enerji verir.
Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Unutkanlığa iyi gelir.
Öksürük, boğaz ağrısı, nezle ve bronşite faydalıdır. Özellikle kuru incir balgam söktürür.
Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kansere karşı da koruyucudur.
Basura iyi gelir. Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı vücudun direnci arttırır.
İncir ağacının dallarından akan beyaz sütten de yararlanılır. Dallarından akan sütü nasır ve siğillere sürülürse iyi gelir.
GÖNÜL PAKSOY'DAN ÖZEL TARİF:
Osmanlı dönemine ait giysileri günümüze uyarlayarak yeniden tasarlayan bir modacı olan Gönül Paksoy, Food and Travel dergisinin yeni sayısına 'kara incir tatlısı' tarifi verdi...
KARA İNCİR TATLISI
(Karabiberli taze keçi peyniri ile)
1 yemek kaşığı kireç
Yarım kilo taze kara incir
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Birkaç çekirdek kakule
2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
İstendiği kadar taze keçi peyniri
1/2 çay kaşığı karabiber Kireci bir litre suda çözüp süzün. İncirleri kireç suyunda bir saat bekletin. Kireç suyundan çıkarıp iyice ama çok nazik yıkayın. Yenibahar, birkaç karabiber ve kakule tanesini tencerenin dibinde hafifçe kavurun. Tencereye şeker ve suyu ilave ederek tatlının şerbetini kaynatın. İstediğiniz kıvama gelince içine incirleri ilave edin. İncirler şeffaflaşıncaya kadar pişirip içine limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Taze keçi peynirini, toz ve tane karabiberle tatlandırın ve kara incir tatlısıyla birlikte sunun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.