Son Güncelleme: Pazartesi 30.08.2010
Şeker yerine konacak en iyi tatlandırıcı ne?
ESMER ŞEKER: Besin değeri beyaz şekere kıyasla daha zengin. Tadı hafif karamelize ve hoş; kalori olarak ise beyazıyla aynı. Esas farkı, fiyatı: Esmer şeker beyaz türevinin altı katına varan fiyatlara satılıyor!
SPLENDA: Sukraloz maddesinden yapılan Splenda "Şekerden yapılıyor ama şeker değil, şekerle aldığınızın onda biri kadar kalori alın" diye tanıtılıyor. Sukralozun uzun süreli kullanımı sonucu oluşabilecek yan etkileri henüz bilinmiyor.
KALORİ TASARRUFU SAĞLIYORLAR
STEVIA: Brezilya'da yüzyıllardır bilinen ve kullanılan stevia, Türkiye'deki sağlıklı beslenme eğilimine cevap vererek, piyasaya girdi. Tadı şekerden farklı olmasına rağmen tümüyle doğal, sıfır kalorili, lif içerikli, kan şekerini düzenleyici etkili olduğundan tercih ediliyor. Fiyatı da makul.
AGAVE: Anavatanı Orta Amerika olan, kaktüsü andıran bir bitki türü... Agav diye okunuyor. Agave şurubu, kana yavaş karıştığından şeker hastaları için avantajlı. Beyaz şekerden daha tatlı olduğu için daha az kullanılıyor ve kalori tasarrufu sağlıyor. İşlenmiş olmasına karşın doğal bir ürün.
EN SON HABERLER
- 1 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 2 İklim değişti dünya alarmda
- 3 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 4 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 5 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 6 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 7 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 8 4 formül uzun yaşatıyor
- 9 Yaşlandıkça yalnızlaşıyoruz
- 10 Pankreas kanserinde yeni umut: Fosfor-32