Cuma 22.07.2011
Son Güncelleme: Cuma 22.07.2011

Yoğurt yiyen daha çabuk kilo veriyor!

100 yaşına kadar yaşayanların sağlık iksiri olan yoğurt, artık güzelliğin de hizmetinde! Bir araştırmaya göre; beslenme programına yoğurt ekleyenler, eklemeyenlere oranla, yüzde 22 daha çabuk kilo verebiliyor. Dr. Eren Eroğlu, yoğurtla ilgili yapılan çalışmaları anlattı...

Yoğurt yiyenler daha çabuk zayıflıyor ve kilolarının çoğunu karın bölgesinden veriyor! Bunu ben söylemiyorum; geçen gün tıp dergilerini karıştırırken rastladığım bir araştırma yazısından aktarıyorum... 2006 yılının Nisan ayında, International Journal of Obesity isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre; düşük kalori diyeti yapanlar arasında, her öğüne birer porsiyon yağsız yoğurt ekleyenler, eklemeyenlere göre yüzde 22 daha fazla kilo veriyor.
FAZLA YAĞLARI ERİTİYOR
Üstelik kaybettikleri yağ miktarı, karşı gruptan yüzde 61 daha fazla oluyor. Yani, yoğurt yiyenlerin daha fazla ağırlık kaybetmekle birlikte, kasları erimiyor. Vücutlarındaki fazla yağları erittikleri için zayıflıyorlar. Yağların çoğu da en zor inceldiği düşünülen karın bölgesinden gidiyor! Başka ne söylenebilir ki? Bundan iyisi can sağlığı. Zaten hepimiz, yoğurdun insan sağlığına ne kadar faydalı bir besin olduğunu dinleyerek büyüdük. 100 yaşını geçmiş herkesin öyküsünde, bol bol yoğurt yemek vardır ama 'yoğurt yiyerek zayıflamak' işi çok farklı bir boyuta taşıyor.
TOKLUK HİSSİ SAĞLIYOR
Başka bir araştırmaya göre; yoğurt yiyenler kendilerini daha uzun süre tok hissediyor ve yediklerinden daha fazla tatmin oluyor. Söz konusu çalışmada, deneklere her gün 200 kalorilik; kayısı parçalı yoğurt, ayran ya da kayısı tatlısı veriliyor. Bu üç besini aynı miktar ve kaloride almalarına rağmen; yoğurt yiyenlerin, diğer gıdaları yiyenlere göre daha fazla tokluk ve tatmin hissettikleri ortaya çıkıyor.
MENOPOZDA FAYDALI OLUYOR
Kalsiyum, protein, B12 ve B2 vitaminleri ile fosfor açısından zengin bir besin olan yoğurt; özelikle menopoz döneminde olan kadınlara ve vejetaryenlere tavsiye ediliyor. Çocukların kemik ve diş gelişiminde de yoğurdun çok büyük faydaları oluyor.
YÜKSEK TANSİYON RİSKİ YARIYA İNDİ
Aynı sosyal statüdeki 5 bin İspanyol üzerinde yapılan iki yıllık bir araştırma; süt ve süt ürünleri tüketimi ile yüksek kan basıncı riski arasındaki bağlantıyı ortaya çıkardı. Bu çalışmanın sonucunda; her gün düşük yağlı üç ya da daha fazla porsiyon yoğurt veya süt tüketenlerin, tüketmeyenlere göre yüksek tansiyon hastası olma risklerinin; yüzde 50 azaldığı görüldü. Yani; süt ya da yoğurt tüketirseniz; hem kilo veriyorsunuz, hem kemikleriniz sağlam oluyor, hem de yüksek tansiyon riskiniz azalıyor!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.